“Έχει αναλάβει δεσμεύσεις ο Τσίπρας έναντι του Ζάεφ”, δήλωσε ο Κωνσταντινόπουλος

«Είναι προφανές πως ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε όσα λέει ο κ. Ζαεφ. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία για την Ελλάδα». Αυτά ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στα όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε: “Το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι πολύ σοβαρό και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ανακύπτουν διαρκώς επιμέρους ζητήματα, τα οποία δεν πρέπει να χειριζόμαστε με εθνικιστικές κορώνες. Το Κίνημα Αλλαγής ήθελε να υπάρξει μία σωστή συμφωνία. Όμως ο κ. Ζάεφ δεν μας εκπλήσσει: δεν λέει κάτι περισσότερο από αυτά στα οποία συμφώνησε ο κ. Τσίπρας. Λέει δηλαδή πως «αφού στη “Μακεδονία” ομιλούνται ήδη τα ελληνικά, μπορεί να ομιλείται και η δική τους γλώσσα – δεν θα πω εγώ “μακεδονική” – στην Ελλάδα». Θυμίζω πως από παλιά, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – που δεν έχει αλλάξει – ήταν και παραμένει η γειτονική χώρα να ονομάζεται «Μακεδονία». Η συμφωνία των Πρεσπών, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, φέρνει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που επιλύει: τη γλώσσα, τα θέματα των μειονοτήτων, και μία σειρά ακόμη ζητημάτων. Υποτίθεται πως ο κ. Τσίπρας πάει να λύσει ένα πρόβλημα στα Βαλκάνια, και δημιουργεί πολλά περισσότερα που θα αναδυθούν σε λίγα χρόνια”.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και στο Ποτάμι λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία. Χρειάζεται μία συμφωνία που θα είναι θετική για την Ελλάδα, θα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, και θα προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα. Γι’ αυτό και θεωρώ πως και το Ποτάμι πρέπει να ξανασκεφθεί την απόφασή του να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών, γιατί είναι σαφές πως αν δεν την ψηφίσει το Ποτάμι, δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή”.

Διαβάστε επίσης