“Έφυγε” ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο εκλιπών δικηγόρος Ανδρέας Τζέλλης συμπαραστάθηκε νομικά στη οικογένεια του Παύλου Φύσσα από την πρώτη ημέρα της δολοφονίας

Ο Ανδρέας Τζέλλης, ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα που συμπαραστάθηκε νομικά από την πρώτη ημέρα της δολοφονίας του μουσικού από τη Χρυσή Αυγή έχασε σήμερα Τρίτη τη μάχη για τη ζωή.

Ο συνάδελφός του Θανάσης Καμπαγιάννης, που ήταν κι αυτός εκ των σημαντικών παραγόντων για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης περιέγραψε τον εκλιπόντα ως «βράχο» για την πολιτική αγωγή, υπογραμμίζοντας ότι «πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν δεν ήταν αυτός σ’ αυτό το κρίσιμο πόστο».

«Ο Ανδρέας ήταν πολύ γνωστός και μάχιμος δικηγόρος στα δικαστήρια», γράφει σε ανάρτηση του ο Θ. Καμπαγιάννης και συνεχίζει:

«Δεν υπήρχε μέρα που να μην τον πετύχεις στην Ευελπίδων, στην κυριολεξία τον ήξεραν και οι πέτρες. Και όμως ένας τέτοιος δικηγόρος αποφάσισε να εγκαταλείψει τις δουλειές του και να αφοσιωθεί αμισθί στην υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής, από την πρώτη μέρα της προδικασίας όταν η υπόθεση ήταν ακόμα στην ανάκριση στον Πειραιά μέχρι την έκδοση της απόφασης στο Εφετείο της Αθήνας, παρά το χτύπημα της αρρώστιας.

»Δεν φοβήθηκε, αν και πολλοί με τους οποίους μίλησε του το υπονόησαν («έχω παιδιά Ανδρέα», θυμάμαι πως ήταν μια φράση αυτών των συνομιλιών που μου μετέφερε). Και, πάντοτε συλλογικός, μοιράστηκε την ευθύνη της υπόθεσης, κύρια με την Ελευθερία Τομπατζόγλου και τη Χρύσα Παπαδοπούλου, αλλά και με τη Βιολέτα, την Ελλάδα, την Ειρήνη, και στη συνέχεια με όλους εμάς. Άδολα, πάντα αντιφασιστικά, με ανιδιοτέλεια, με χαμόγελο και με αστείρευτο χιούμορ, πάντα με κέντρο τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

»Η οικογένεια του Παύλου βρήκε στον Ανδρέα έναν ακλόνητο υπερασπιστή και έναν ακοίμητο φρουρό. Και του το ανταπέδωσε με μια βαθιά εμπιστοσύνη, που μας δίδαξε πόσο στενή μπορεί να είναι η σχέση ενός δικηγόρου με τους ανθρώπους που καλείται να εκπροσωπήσει.

»Θα τα πουν κι άλλες και άλλοι, καλύτερα από εμένα. Τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στους οικείους του. Μένει το παράδειγμά του, για να το συνεχίσουμε. Και έχουμε ακόμη δρόμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα