“Εμείς τιμούμε τους θεσμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίστηκε με τον Καμμένο”, δήλωσε ο Κωνσταντινόπουλος

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που τίμησε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται ηθικά, πολιτικά και πολιτισμικά με τον κ. Καμμένο». Αυτό ισχυρίστηκε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος στην ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχολίασε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Για τα όσα έγιναν εντός του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε: “Δύο Υπουργοί τσακώθηκαν κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσία του Πρωθυπουργού, και ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για κακοδιαχείριση των απόρρητων κονδυλίων. Ο ένας παραιτείται και μας λέει ότι ο άλλος έχει «βρώμικα χέρια». Απειλεί μάλιστα τον – αδύναμο – Πρωθυπουργό, και τον προκαλεί να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του. Συναντώνται στην τελετή παράδοσης-παραλαβής και λένε πως τα περί κακοδιαχείρισης απόρρητων κονδυλίων είναι «αθλιότητες» – και άρα είναι άθλιος αυτός που τα ξεστόμισε, για χάρη του οποίου όμως ο κ. Τσίπρας έχει διώξει ήδη μερικούς Υπουργούς και ποιος ξέρει πόσους θα διώξει ακόμη. Μιλάμε για μία Κυβέρνηση που βουλιάζει στην ίδια της τη διαφθορά”.

Σχετικά με τις καταγγελίες της κας Ράικου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισήμανε:  “Όλα τα θέματα να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Υπάρχει όμως ένα θέμα, που το γνωρίζουν όλοι: ο τρόπος εκβιασμού των δικαστών. Γίνεται από συγκεκριμένα μέσα, με συγκεκριμένους τρόπους, και η κα Ράικου αποπέμφθηκε από συγκεκριμένο άτομο. Το άτομο αυτό όμως, στο οποίο αναφέρεται η κα Ράικου, είναι αυτός που λέμε «ο τρίτος συγκυβερνήτης» – και οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουν να το γνωρίζουν. Είναι η δεξιά που συγκυβερνά μαζί με τον Τσίπρα, με την ανοχή και την πλήρη υποστήριξή του. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι, και ποια θέση κατείχε στην Κυβέρνηση Καραμανλή. Ο ρόλος του καθενός είναι γνωστός. Γιατί ένας «αριστερός» Πρωθυπουργός έκανε Υπουργό Δικαιοσύνης κάποιον που γνώριζε όλα τα απόρρητα; Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς”.

Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και τις πιθανότητες συνεργασίας με άλλους πολιτικούς χώρους είπε: “Όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και με το 4%, δεν μείναμε για τις «καρέκλες», αλλά για αρχές και αξίες. Ο αγώνας που δίνουμε, συνολικά και όλοι μαζί, δεν είναι για τα αξιώματα. Πιστεύουμε στη σοσιαλδημοκρατία και στους προοδευτικούς πολίτες. Ο χώρος μας δεν είναι μοιρασμένος, ούτε και υπάρχουν προσωπικά εσωκομματικά παιχνίδια. Υπάρχει μία συλλογική μάχη για τη χώρα μας, για τους δημοκρατικούς θεσμούς, και για αρχές και αξίες. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που τίμησε τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ας μην επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα της συνεργασίας, γιατί δεν υπάρχει. Εξάλλου, εκ των πραγμάτων δεν θα είναι εφικτό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι το πρώτο κόμμα, και άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας μας”.

Διαβάστε επίσης