“Εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ για το εθνικιστικό παραλήρημα της Τζάκρη

Nεος εμφύλιος ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να εξαπολύει επίθεση στην Θεοδώρα Τζάκρη για την κριτική της στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ οι δηλώσεις της προκάλεσαν και τα βέλη του Νίκου Μπίστη και της Αννέτας Καββαδία,

Οι κατηγορίες της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ   περί «απάτριδος» πρωθυπουργού και «διεθνισμού», «ξένισαν» αρκετούς στην Κουμουνδούρου.

Την αρχή έκανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, μέσω facebook, σε μία παρέμβαση που βρήκε σύμφωνους πολλούς στην Κουμουνδούρου: «To “άπατρις” και “διεθνιστής” από πότε εκτοξεύεται ως κατηγορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω και δεν έχω καμία σχέση με αυτό.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», έγραψε χαρακτηριστικά ο α’ αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, με αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζουν την ανάρτησή του.

Στη συνέχεια, σε ευθύ «άδειασμα» της Θεοδώρας Τζάκρη προχώρησε, με «τιτίβισμά» του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης: «Χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς εκτελέστηκαν ή έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς ως «απάτριδες» και «διεθνιστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι, όμως, άπατρις, ούτε διεθνιστής», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής στο twitter.

Στην ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης γράφει:

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε “εμείς δεν είμαστε απάτριδες” . Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι “αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου” . Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές.

Η Αννέτα Καββαδία γράφει στο facebook:

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα