“Έπνιξε” την εθνική μας ομάδα η Σερβία (9-3)

Η Σερβία έδειξε την τεράστια κλάση της, αλλά και η εθνική μας δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κι έχασε εύκολα με 9-3 για την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα έμεινε στην 3η θέση του Α΄ ομίλου και στο χιαστί την Κυριακή θα παίξει στις 09:30 ώρα Ελλάδας με το νικητή του σημερινού αγώνα ΗΠΑ-Αυστραλία. Αν πάρει τη νίκη θα περάσει στην οκτάδα, όπου θ’ αντιμετωπίσει την Ιταλία (Τρίτη 23/7).

Στο μεταξύ βέβαια, πρέπει να προβληματίσει η σημερινή αρνητική εμφάνιση, διότι μπορεί να ήταν αντίπαλος μία τοπ ομάδα του παγκοσμίου στερεώματος, όμως η εθνική μας παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα όπου δέχτηκε αρκετά γκολ στον παίκτη παραπάνω.

Οι Σέρβοι είχαν απουσίες, αλλά δεν επηρεάστηκαν καθόλου. Αντίθετα εμφανίστηκαν σε εκπληκτική κατάσταση κι έδειξαν έτοιμοι για ακόμη μία διάκριση. Με την 1η θέση στο γκρουπ η Σερβία προκρίθηκε απευθείας στην οκτάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Από την άλλη το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο τελευταία οκτάλεπτα δεν σημείωσε γκολ. Επιπλέον είχε τεράστια αδυναμία στην άμυνα κι αρκεί να σημειωθεί ότι στα δύο πρώτα οκτάλεπτα οι Σέρβοι είχαν 6/7 στον παίκτη παραπάνω.

Η πρώτη ήττα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάντως, μπορεί ν’ αποτελέσει καμπανάκι (με τον τρόπο που ήρθε) για τον προπονητή και τους διεθνείς μας .

ΣΕΡΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-3

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0

Σερβία (Σάβιτς): Ριστίσεβιτς, Μάντιτς 4, Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Λάζιτς 1, Βίτσο, Ντέντοβιτς, Γιάκσιτς, Ντράσοβιτς, Στογιάνοβιτς 1, Ράσοβιτς 1, Ντομποζάνοβ.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0

Διαβάστε επίσης