“‘Ερχεται τρίτο κύμα κι εμείς συζητάμε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε ρεβεγιόν”

Την εκτίμηση ότι μετά τα Χριστούγεννα θα έρθει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο.

«Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο κι εμείς ακόμα συζητάμε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε ρεβεγιόν» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τα κρούσματα, η κυρία Παγώνη δευκρίνισε ότι έχουμε μία σταθεροποίηση, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει μια σταδειακή μείωση, καθώς απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 500 κρουσμάτων ημεησίως:

«Θα δούμε μείωση την επόμενη εβδομάδα, όμως μόνο στα κρούσματα και όχι στους άλλους δείκτες, στους νοσηλευόμενους και στους θανάτους. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, το lockdown θα πάρει μια εβδομάδα παράταση σίγουρα. Τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί λίγο νωρίτερα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε επιβληθεί το lockdown τον Οκτώβριο».

Σίγουρη η παράταση μίας εβδομάδας του lockdown
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της αγοράς, εκτιμώντας πως αυτό θα πάρει σίγουρα παράταση μίας εβδομάδας. Ακόμα και τότε, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου, τα κρούσματα, πάντως, θα είναι περίπου στα 2.000 και ίσως και λίγο πιο κάτω:

«Αν μέχρι τότε υπάρξει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις. Για να είμαστε ασφαλείς, τα κρούσματα πρέπει να πέσουν στα 500 κρούσματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα