“Φρένο” της Ολλανδίας στην εισαγωγή ρωσικού, φυσικού αερίου

Περίπου το 15% των αναγκών της χώρας προέρχονται από τη Ρωσία, με την κυβέρνηση να υπολογίζει ότι θα σταματήσουν οι εισαγωγές μέσα στο έτος

Η Ολλανδία σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση.

Επιπλέον ανέλαβε τη δέσμευση να δαπανήσει περί τα 623 εκατομμύρια ευρώ σε πρωτοβουλίες προς εταιρείες για αποθήκευση φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση στον τομέα της ενέργειας, σε περισσότερο πράσινες πολιτικές και στην εισαγωγή περισσότερης ενέργειας από άλλες χώρες.

Περίπου το 44% της ολλανδικής ενεργειακής χρήσης βασίζεται στο φυσικό αέριο-ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, αλλά μόλις το 15% του ολλανδικού φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης από τη Ρωσία η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει εταιρείες επειδή αποθήκευσαν φυσικό αέριο σε εγκαταστάσεις στο Μπέργκερμιρ, από τις μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, ενόψει του χειμώνα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα