“Γλείφει” (ξανά) την ΕΕ ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος το έριξε στο μελό και βλέπει την Τουρκία ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, την ώρα που ο "Σουλτάνος" παίζει παιχνίδια προκλητικότητας στην πλάτη όλης της Γηραιάς Ηπείρου

Στο μελό αλλά και στο “γλείψιμο” το έριξε (ξανά) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την ΕΕ, την ώρα παίζει παιχνίδια προκλητικότητας στην πλάτη όλης της Ευρώπης.

Για δεύτερη μέρα ο “Σουλτάνος” στάζει μέλι προς την Γηραιά Ήπειρο, καθώς μιλώντας σε μέλη της κυβέρνησής του, τόνισε πως η Άγκυρα βλέπει τον εαυτό της «ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης».

«Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, με το οποίο μοιραζόμαστε 600 χρόνια ιστορικών δεσμών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, όπως αναφέρεται στην Daily Sabah. «Καλούμε την ΕΕ να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς μαζί μας, για να τηρήσει την υπόσχεσή τους για πλήρη ένταξη στην Τουρκία», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη, το μέλλον μας το σχεδιάζουμε να το χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη», κατέληξε. Σημειώνεται ότι και χθες ο Ερντογάν προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

Μέλι – μέλι αλλά το Oruc Reis μένει στην ελληνική υφαλοτρυπίδα – Αποχωρεί στις 29 Νοεμβρίου

Την ίδια ώρα, νέα ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρυπίδα στις 29 Νοεμβρίου, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.

«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος «Demre 2B συλλογής δεδομένων» ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα