“Γολγοθάς” για Ελληνίδα που φυλακίστηκε για χρόνια στο Περού

«Γολγοθάς» για μια Ελληνίδα στο Περού που φυλακίστηκε για ναρκωτικά και επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια.Ας δούμε όμως την ιστορία της όπως την παρουσίασε ο ΑΝΤ1.

Πριν από δέκα χρόνια η Μαρία ταξίδεψε στη χώρα μαζί με τον Περουβιανό σύζυγό της, ο οποίος την έκανε «βαποράκι» χωρίς τη θέλησή της και την εγκλώβισε στα «γκέτο» κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Μαρία ξυλοκοπούνταν καθημερινά και αναγκάστηκε να διακινεί ναρκωτικά, συνελήφθη και φυλακίστηκε για 2,5 χρόνια.

Μόλις αποφυλακίστηκε επιχείρησε να επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν την άφησαν. Τότε οι γονείς τους έκαναν αγώνα προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα και να επιστρέψει.

«Έτρωγε ξύλο, την χρησιμοποιούσαν για διακίνηση και χωρίς να το καταλάβει είχε μπλέξει. Αυτοί οι γονείς που τόσα χρόνια δεν τόλμησαν να το πουν πουθενά, το διπλό πρόβλημα που είχαν στην οικογένειά τους με τις δύο κόρες τους, η μία είχε καρκίνο και η άλλη βρισκόταν εγκλωβισμένη σε ξένη χώρα», δηλώνει η Βούλα Αρσένη, πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

«Εκεί σκοτώνουν τα παιδιά τους και δεν τους νοιάζει. Προσπαθούσα με όλη την καλή διάθεση και δεν μου έδιναν τίποτα», αναφέρει η Μαρία.

«Στο Περού πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ξαναγυρίσω. Δεν πίστευα πως αυτό θα γινόταν», δηλώνει η Μαρία στον ΑΝΤ1.

Ο πατέρας της, ανέφερε πως όταν αντίκρισε για πρώτη φορά την κόρη του «ήταν λες και βρισκόταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, πετσί και κόκκαλο».

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους βοήθησαν και ήρθε το παιδί μου ζωντανό», λέει από η μητέρα της.

Με τη βοήθεια των γονιών, της ελληνικής κοινότητας του Περού και ενός Ελληνοπερουβιανού δικηγόρου η Μαρία κατάφερε να δραπετεύσει από τη «ζούγκλα» των ναρκωτικών και να επιστρέψει πίσω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα