“Η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία σε αμφισβήτηση- Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα”, η νέα εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών

Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, με αφορμή την επετειακή έκδοση του δεκάτομου συλλογικού έργου «Πολιτική Επιστήμη. Διακλαδική και Συγχρονική Διερεύνηση της Πολιτικής Πράξης», σε σχεδίαση και εισαγωγικά κείμενα του Καθηγητή κ. Α-Ι. Δ. Μεταξά (εκδόσεις Ι. Σιδέρης), διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα: “Επίγνωση και Δημόσια Ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία σε αμφισβήτηση- Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα”.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου (18.00) στο ξενοδοχείο King George, στην πλατεία Συντάγματος.

Ομιλητές είναι η Μαριέττα Γιαννάκου (πρώην Υπουργός, Ευρωβουλευτής, Βουλευτής), ο Ξενοφών Γιαταγάνας (πρώην Νομικός Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ο Στέλιος Περράκης (Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πρέσβυς – Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης), η Κατερίνα Σχινά (Κριτικός της λογοτεχνίας), ο Δημήτρης Χαραλάμπης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης) και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο καθηγητής Α- Ι. Δ. Μεταξάς( Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας). Την εκδήλωση θα κλείσει εκ μέρους του “Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου- Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου”, ο Ξενοφών Κοντιάδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα