“Η κλιματική αλλαγή υπεύθυνη για την καταστροφή στο Μάτι”, δήλωσε ο οικολόγος Γιάννης Τσιρώνης

Την άποψη ότι για την καταστροφική φωτιά στο Μάτι  «καθαρά υπεύθυνη είναι η κλιματική αλλαγή» διατύπωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος αν και προερχόμενος από τους οικολόγους το κρίσιμο δεκαήμερο είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης, όπως και ο άλλος προερχόμενος από τους οικολόγους, ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς.

«Για πρώτη φορά η φωτιά έκαψε σε μια ώρα 13.000 στρέμματα και σε αυτό είναι καθαρά υπεύθυνη η κλιματική αλλαγή με τις καλοκαιρινές βροχές που αυξάνουν την καύσιμη ύλη. Αν δεν το καταλάβουμε και είμαστε απροετοίμαστοι, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε άλλη αξία στην πολιτική προστασία» είπε ο κ. Τσιρώνης.
Όπως είπε «η ευθύνη πρέπει να είναι έμπρακτη και αναλαμβάνω την ευθύνη στο βαθμό που μου αναλογεί. Νιώθω ευθύνη γιατί δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε στο λαό τι μας περιμένει με την κλιματική αλλαγή».
Τόνισε ακόμα ότι «άλλοι πράγμα οι υπεύθυνοι άνθρωποι που παραιτούνται και άλλο οι υπαίτιοι. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που έκαναν τη δουλειά τους και παραιτήθηκαν ήταν υπαίτιοι».
Επανέλαβε το παράδειγμα της 11ης Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι «είχαμε περισσότερους από 2.000 νεκρούς οπότε τίποτα δεν πήγε καλά για τις αρχές των ΗΠΑ».
Κληθείς να τοποθετηθεί για το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου αρχικά είπε ότι «μέχρι την ώρα της συνέντευξης ήξερα τη φήμη ότι υπάρχουν πιθανά δύο νεκροί» προσθέτοντας ότι «δεν θα άλλαζε κάτι για τους ανθρώπους το πώς το χειρίστηκε επικοινωνιακά η κυβέρνηση».
Διατύπωσε τέλος τη θέση ότι η υπόθεση της πολιτικής προστασίας είναι καθαρά θέμα εθελοντών. «Χρειαζόμαστε εθελοντές που να αντιμετωπίζουν το θέμα επαγγελματικά» είπε τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα