“Η Ν.Δ. ζητά κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων”, δήλωσε ο Γεωργιάδης

«Η αναστολή είναι στην ουσία αναβολή, δεν είναι ακύρωση αυτού του μέτρου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, πρόθεση που αποτυπώθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ν.Δ. ζητά την κατάργηση -παντελώς- της πρόβλεψης για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, δεν θέλουμε αναστολή, θέλουμε κατάργηση, αυτό ζητάμε και αυτή ήταν η τροπολογία που καταθέσαμε το καλοκαίρι», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας πως στην παρούσα φάση η μη περικοπή «θα περάσει από την Κομισιόν και την Ευρώπη, δεν ξέρω με ποια μορφή, αν θα είναι οριστική διαγραφή του νόμου, όπως λέμε εμείς, ή θα είναι αναστολή για έναν χρόνο υπό την αίρεση του πλεονάσματος, πάντως φαίνεται ότι για το 2019 δεν θα εφαρμοστεί».

«Η επιλογή της κυβέρνησης να κάνει υπερπλεόνασμα, για να μοιράζει μετά τη διαφορά στα επιδόματα είναι λανθασμένη, γιατί είναι πολιτική Βενεζουέλας, είναι μια πολιτική που λέει ότι πρέπει να έχουμε φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι θα εξαρτούν την επιβίωσή τους από το κράτος», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά στο θέμα της αποχώρησης μεγάλων επιχειρήσεων από την Ελλάδα παρατήρησε: «Ο κ. Παππάς είναι ως συνήθως πολύ καλός στην προπαγάνδα. Οι πιο πολλές εταιρείες που ανέφερε φύγανε επί Γιώργου Παπανδρέου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σταθερά ένα κόλπο. Οτιδήποτε συνέβη την περίοδο 2010-15 το χρεώνει στη Ν.Δ. Η Ν.Δ. κυβέρνησε από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, δεν κυβέρνησε από το 2010».

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε: «Η Ν.Δ. καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόβλημα θα ήταν η θέση του κ. Σαμαρά, αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε στη ΔΕΘ είπε: σε κανέναν Έλληνα δεν αρέσει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. Σε συνθήκες ρεαλισμού θα μπορούσαμε να πιεστούμε και να φτάσουμε σε μία σύνθετη ονομασία, δεν είπε ότι του αρέσει η σύνθετη ονομασία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα