“Ηθικός αυτουργός για τον ξυλοδαρμό μου ο Ψωμιάδης”

Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «δείχνει» ως ηθικό αυτουργό ο Γιάννης Μπουτάρης για τον άγριο ξυλοδαρμό του στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο TV100, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ άκουσα με τα αφτιά μου τον Ψωμιάδη να με βρίζει μπροστά στον κόσμο και να παρακινεί τον κόσμο να μην πω να με δείρουν, να με διώξουν… Ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν. Ο Ψωμιάδης, ας πούμε, δεν με χτύπησε. Ο Ψωμιάδης, όμως, ήταν απέναντί μου και σήκωνε τα χέρια και φώναζε. Αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία; Τι είναι;».

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στην απόφασή του να μην διεκδικήσει ξανά το χρίσμα του δημάρχου, λέγοντα ότι δεν το μετάνιωσε: «Όχι μόνο δεν μετάνιωσα, αλλά είμαι και πάρα πολύ ευχαριστημένος», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Και συμπλήρωσε: «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα, ήμουν της άποψης ότι το να υπηρετήσεις τον δήμο δεν είναι επάγγελμα. Η δική μου αντίληψη είναι ότι ο δήμαρχος σε δύο θητείες φτάνει και περισσεύει. Ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει. Μετά πρέπει να ανοίξει τον δρόμο, για να έλθουν νεώτεροι άνθρωποι. Δεν με πίστευαν, όταν το έλεγα. Ήλθε, όμως, η ώρα και το έκανα».

Διαβάστε επίσης