“Κανένα νοσοκομείο δεν διαθέτει πυρανίχνευση”

“Κανένα νοσοκομείο δεν διαθέτει πυρανίχνευση”. Αυτή την καταγγελία έκανε  πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία  μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, δύο ημέρες μετά τον φρικτό θάνατο 53χρονου στο ΚΑΤ όταν κάηκε ανήμπορος στο θάλαμο νοσηλείας.

Όπως είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος  ο μοναδικός ασθενής στο θάλαμο που ξέσπασε η φωτιά απανθρακώθηκε,καθώς ήταν ψυχιατρικό περιστατικό και το νοσοκομείο τον είχε περιορισμένο με ελαστικά στα χέρια στο κρεβάτι του.

Είχε εισαχθεί πριν από 20 μέρες στο νοσομείο, με σοβαρά τραύματα από ξυλοδαρμό, σπασμένα πόδια, καθώς ήταν άστεγος και τοξικομανής, είπε ο κύριος Γιαννάκος και εξήγησε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργείο, και καθώς αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε θάλαμο μόνος του.

Το Σάββατο το πρωί, μια βοηθός θαλάμου τον βοήθησε να φάει περίπου μισή ώρα πριν από την εκδήλωση της φωτιάς.

Από την ώρα εκείνη, μέχρι το ξέσπασμα της πυρκαγιάς κανείς δεν ξέρει τι συνέβη, καθώς το ΚΑΤ, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης, καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Γιατροί με πυροσβεστήρες, που είχαν λήξει αλλά ευτυχώς λειτούργησαν, έσβησαν την φωτιά. Είναι δυνατόν το ΚΑΤ και τα νοσοκομεία στη χώρα να μην έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σύστημα πυρανίχνευσης, ακόμα και οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει, να μην χτυπάει συναγερμός όταν υπάρχει φωτιά;» διερωτάται ο κύριος Γιαννάκος.

Επισημαίνει μάλιστα ότι το νοσοκομείο ΚΑΤ ενώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει ψυχίατρο! «Πώς είναι δυνατόν να νοσηλεύει ψυχιατρικό περιστατικό;», συνεχίζει.

Όπως περιέγραψαν οι εργαζόμενοι, η φωτιά φαίνεται πως ήταν περιορισμένη, καθώς το δωμάτιο είχε σπινθήρες και καπνό όταν μπήκαν μέσα οι γιατροί με τους πυροσβεστήρες, ενώ μετά την κατάσβεση διαπιστώθηκε ότι «το μισό κρεβάτι ήταν άθικτο, ο ορός που είναι πλαστικός δεν είχε καεί, ένα χαρτί υγείας πάνω στο κομοδίνο ήταν άθικτο..

Δίπλα υπάρχει η κονσόλα και οι μπρίζες, που ήταν καμμένες, δεν αποκλείεται να έγινε βραχυκύκλωμα, αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς υπήρχε επισκεπτήριο τις ώρες εκείνες και υπήρχε πολύς κόσμος στο νοσοκομείο», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης