“Κατάντια της πολιτικής η ψήφος Δανέλλη”

Με ερωτήματα και σφοδρή επίθεση στον μέχρι πρότινος βουλευτή του Σπύρου Δανέλλη ξεκίνησε η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Βουλή. Ο επικεφαλής του Ποταμιού άρχισε την ομιλία του απευθυνόμενος στον Σπύρο Δανέλλη.

«Κύριε Δανέλλη αυτό που κάνατε δεν είναι έγκλημα είναι κάτι χειρότερο είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, ένστικτο, απερισκεψία ,στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, υπάρχει μελέτη υπάρχει υπολογισμός. Γιατί αυτή η απόφαση;»

Ωστόσο ο κ.  Θεοδωράκης ανέφερε πως ο κ. Δανέλλης δεν εξαγοράστηκε ούτε παζάρεψε  θέση και  καρέκλα προκειμένου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Η απόφαση  Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής είναι η κατάντια της πολιτικής. Δεν εξαγοράστηκε ο βουλευτής μας, ούτε λεφτά παζάρεψε ούτε καρέκλα είμαι σίγουρος για αυτά αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος»

Ο κ. Θοδωράκης θύμισε ότι για το Ποτάμι η κόκκινη γραμμή ήταν η μη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θέση με την οποία συμφωνούσε όπως είπε το προηγούμενο διάστημα και ο κ. Δανελλης  «Η κόκκινη γραμμή για το κόμμα μας ήταν μία, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το είπε επανειλημμένα  το πολιτικό συμβούλιο, η κοινοβουλευτική ομάδα ομόφωνα και το επικύρωσε πρόσφατα και το συνέδριο μας. Το Ποτάμι παραμείνει στην αντιπολίτευση και δεν μετατρέπεται ξαφνικά σε συμπολίτευση, δεν συγχωνεύεται με κανέναν, δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου δεν επιβραβεύει τα λάθη τόσων ετών. Σε αυτή την απόφαση ήμασταν μέχρι χθες όλοι σύμφωνοι στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και λέει δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τον  Κυριάκο, την Έλσα, τον Κωστή ,όλους αυτούς τους εθελοντές που έστησαν το Ποτάμι τους ρώτησε;»

Πυρά σε Κυριάκο και Φώφη

Όμως ο κ. Θοδωράκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και κατά της Φώφης Γεννηματά για το γεγονός ότι δέχτηκαν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες βουλευτές τόσο από το Ποτάμι όσο και από άλλα κόμματα

«Άκουσα  τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για κυβέρνηση κουρελού. Αναρωτιέμαι όμως αν αυτό το σύνθημα χειροκροτήθηκε και από τους βουλευτές που τους τελευταίους μήνες έφυγαν από τα άλλα κόμματα και πήγαν στη Νέα Δημοκρατία.

Η κ. Γεννηματά αναφέρεται σε κυβέρνηση με υπολείμματα και γυρολόγους  όπως αυτό το σύνθημα  φορά και στον κ. Μπαργιωτα και τον κ. Αχμέτ και τον κ. Καρρά

Ο σημερινός κατήφορος του κύριου Τσίπρα έχει την ιστορία του έτσι πολιτεύονται τα παλιά κόμματα.»

Ο κ. Θεοδωράκης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του όταν έρθει στη Βουλή για ψηφοφορία η συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης