“Καταρρέει ο μύθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για δωρεάν δημόσια υγεία”

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον οικογενειακό γιατρό που προωθεί το υπουργείο Υγείας.«Ο μύθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για δωρεάν δημόσια υγεία καταρρέει, με το πρόχειρο και ανεφάρμοστο μέτρο του “οικογενειακού γιατρού” να αποτελεί τη χαριστική βολή», τονίζει ο γραμματέας της Ν.Δ.

Ο κ. Αυγενάκης κάνει λόγο για ένα ακόμη μεταρρυθμιστικό φιάσκο, με την κυβέρνηση να καλεί εκβιαστικά τους πολίτες σε κυνήγι οικογενειακού γιατρού, καθώς, όπως αναφέρει, για κάθε 10.000 ασφαλισμένους αντιστοιχεί μόλις ένας οικογενειακός γιατρός.

Εκτός από «το κυνήγι του οικογενειακού γιατρού», ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι ο γεωγραφικός καταμερισμός των θέσεων των γιατρών δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων, καθώς στην περιφέρεια ο «κοντινότερος» διαθέσιμος οικογενειακός γιατρός μπορεί να απέχει πάνω από 20 χιλιόμετρα.

«Τυφλωμένοι από τις ιδεοληψίες τους καταστρατηγούν την ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους πολίτες, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, από την στιγμή που ο πολίτης μπορεί να επισκεφθεί μόνο συγκεκριμένο ιατρό και σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο χρόνο, λες και η ασθένεια μπορεί να προγραμματιστεί και να περιμένει τα αντανακλαστικά ενός ξεδοντιασμένου και αργοκίνητου συστήματος υγείας», υπογραμμίζει

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Δ., η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαιτεί τολμηρές τομές με βασικούς άξονες την ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον πολίτη και την ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα