“Κάτι γίνεται λάθος στην Ευρώπη”, τονίζει με αφορμή τα κίτρινα γιλέκα ο Μαλέλης

“Η εξέγερση των κίτρινων γιλέκων δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για αφορισμούς. Κάτι δεν γίνεται σωστά στην Ευρώπη και πρέπει να το βρούμε. Η ασφυκτική λιτότητα σε συνδυασμό με την άνιση κατανομή του πλούτου που τα τελευταία χρόνια και λόγω της παγκοσμιοποίησης μεγαλώνει, δημιουργεί προβλήματα στα μεσαία και χαμηλά στρώματα”. Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση των τελευταίων ημερών στην Γαλλία.

Ο κ. Μαλέλης στην ίδια δήλωση ασκεί και κριτική στους σοσιαλδημοκράτες τονίζοντας ότι δεν τους αρμόζει ο ρόλος του παρατηρητή: “Την ευκαιρία δεν χάνουν λαϊκιστές και ακροδεξιοί να παρέμβουν στο εξελισσόμενο κίνημα. Εδώ τοποθετείται και ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας που δεν της αξίζει ο ρόλος του παρατηρητή.

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα του. Ελιτίστικες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στους σοσιαλιστές . Όπως σ όλες τις μεγάλες κρίσεις τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πρέπει να βγουν μπροστά με προτάσεις για

  • την αντιμετώπιση της λιτότητας
  • τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου
  • τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ευρώπη

Οι σοσιαλιστές πρέπει να ξαναμπούν στο κέντρο των εξελίξεων”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα