“Κλήρωσε” lockdown και στη Σλοβακία

Θα κρατήσει για δύο εβδομάδες και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα επαναξιολογηθεί μετά από 10 ημέρες

Μετά από την επιβολή καθολικού lockdown στην Αυστρία, “κλήρωσε” καραντίνα και στη Σλοβακία ως ένα προληπτικό μέτρο για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, δεδομένου ότι στη χώρα καταγράφεται η ταχύτερη αύξηση παγκοσμίως του αριθμού των κρουσμάτων, σε σχέση με την πληθυσμό της, σύμφωνα με το Our World in Data.

Το σλοβακικό lockdown θα διαρκέσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- δύο εβδομάδες και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ στο πλαίσιο της καραντίνας θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για μετάβαση στην εργασία, στο σχολείο, σε ιατρικές επισκέψεις, καθώς και για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης.

“Η κατάσταση είναι σοβαρή”, είπε χαρακτηριστικά ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι η χώρα του βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση επειδή δεν τηρήθηκαν τα υφιστάμενα μέχρι χθες μέτρα.

Η σλοβακικ΄ή κυβέρνηση θα αξιολογήσει την κατάσταση έπειτα από 10 ημέρες και ο Χέγκερ επισήμανε πως οποιαδήποτε χαλάρωση θα αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Σημειώνεται΄ ότι στη Σλοβακία ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία ασθενών με Covid χτύπησε κόκκινο την ίδια ώρα που το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει χαμηλό. Συγκεκριμένα, χθες Τρίτη (23/11) στη χώρα διαγνώστηκαν περισσότερες από 10.000 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών για πρώτη φορά μετά την αρχή της πανδημίας, ενώ οι νοσηλείες ανήλθαν σε αυτό που το υπουργείο Υγείας αποκάλεσε «κρίσιμο σημείο», κάτι που σημαίνει πως περιορίζεται η παροχή φροντίδας σε ασθενείς μη Covid και πιθανόν θα ζητηθεί βοήθεια από ξένες χώρες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα