“Κρότου-λάμψης” από Πέτσα για παράταση(;) του lockdown

Η δύσκολη -αν όχι άλυτη- εξίσωση που πρέπει να επιλύσει το Μαξίμου

Αποφάσεις, χρονοδιαγράμματα, σχεδιασμοί αλλάζουν κάθε στιγμή ελέω της πανδημίας και τελικά το μόνο μένει ίδιο κι απαράλαχτο είναι ακριβώς αυτό: ότι ΔΕΝ ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Ακόμη και η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της σταδιακής και “επιλεκτικής” άρσης του lockdown τίθεται εν αμφιβόλω, τουλάχιστον με βάση τα όσα είπε το πρωί της Τετάρτης (9/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα είναι ότι στο διάστημα των επόμενων 48-72 ωρών (δηλαδή από αύριο Πέμπτη έως το Σάββατο) το Μαξίμου θα ανακοίνωσε δια του πρωθυπουργού τον οδικό χάρτη για το “ξεκλείδωμα” των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων

Μιλώντας, ωστ΄όσο, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Στ. Πέτσας έκανε λόγο για πολύ δύσκολη εξίσωση, σημειώνοντας ότι «έχουμε μια πτώση των δεικτών για εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και σε κρούσματα, αλλά όχι ακόμα ικανοποιητική. Μας απασχολεί, όμως, και η κινητικότητα που είναι αυξημένη κατά 20-25% σε σχέση με το πρώτο lockdown»

«Η κόπωση είναι κακός σύμβουλος για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά και κάπου εκεί εκτόξευσε την… κρότου-λάμψης:

«Έτσι όπως βλέπουμε τα στοιχεία, υπάρχει μια αργή βελτίωση που μας έχει φέρει μπροστά σε μια καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολλή προσοχή. Όποια βήματα κάνουμε θα είναι σταδιακά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου πολλές δραστηριότητες θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής δεν θα ανοίξουν , όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα σχολεία κλπ., ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση από την επιτροπή για δυο ταχύτητες στο άνοιγμα περιφερειών της χώρας, ανάλογα με την επιδημιολογική επιβάρυνση, παρά το γεγονός ότι παραμένει άνιση.

Η κατακλείδα φαίνεται να είναι τελικά αυτή που είπε σήμερα στη Βουλή -με άλλη αφορμή- ο υπουργός Ανάπτυξης, ¨Αδωνις Γεωργιάδης: πως η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκεράσει από τη μια την ανάγκη να πέσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού και να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ και, από την άλλη, να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς το εμπόριο.

Κι αυτό είναι όντως μια εξαιρετικά δύσκολη -αν όχι αδύνατη- στην επίλυσή της εξίσωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα