“Με απείλησαν οι πρεσβευτές ΗΠΑ και Γερμανίας”

Ο Βασίλης Λεβέντης κατήγγειλε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του πιέσεις για να ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων την συμφωνία των Πρεσπών

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Βασίλης Λεβέντης. Ισχυρίστηκε ότι τον απείλησε ο Γερμανός πρέσβης, ότι αν δεν ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών δεν θα μπει στην Βουλή.

«Ήρθε ο Γερμανός πρέσβης και με απείλησε, μου είπε αν δεν ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπείτε στην Βουλή. Και ο Αμερικανός πρέσβης, τα ίδια», ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι ορντινάτσα των Αμερικανών», τόνισε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, ο Βασίλης Λεβέντης, σχολίασε ότι όπως εξελίσσεται το θέμα «ο Πάνος Καμμένος γίνεται ξευτίλα αν δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι θα την αποσύρει, αλλά θα αφήσει κατά συνείδηση τους βουλευτές του όπου εξυπηρετείται ο Τσίπρας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης κεντρώων επεσήμανε ακόμη ότι τα όσα συμβαίνουν στην ΠΓΔΜ ανάγονται στη σφαίρα της επικοινωνίας για να δείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και κρέμονται σε μια κλωστή. «Με Αμερικανούς και Γερμανούς να πιέζουν Σκόπια και Αθήνα να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών πιστεύετε ότι η συμφωνία αυτή θα μείνει στα συρτάρια;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Διεφθαρμένοι βουλευτές

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προχώρησε και σε άλλη καταγγελία, κάνοντας λόγο για διεφθαρμένους βουλευτές.

Όπως είπε ο Βασίλης Λεβέντης, «Αυτή η Βουλή εδώ είναι καταραμένη. Έγιναν το 2015 εκλογές με λίστα. Στο 151 ο Τσίπρας θα υπολογίζει την Μεγαλοοικονόμου που είναι με ψήφους της Ένωσης Κεντρώων. Δεν υπάρχει ηθική πια”.

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι αυτές θα γίνουν τον Μάρτιο. «Δεν μπορεί να κάτσει πάνω από τρεις εβδομάδες, αφού φύγει ο Καμμένος, έτσι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση κουρελού που θα γελάνε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Τέλος αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου είπε «η Μέρκελ κάνει την δουλειά της, είναι Γερμανίδα δεξιά και ψάχνει για κλητήρες. Ήρθε ο Τσίπρας και λέει είμαι τολμηρός, τα δίνω όλα, ξεφτιλίζοντας την ελληνική διπλωματία. Η Ελλάδα θέλει μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία και θέλει ευρωπαίο πρωθυπουργό, όχι πρωθυπουργό που έγινε ευρωπαίος για να κάθεται στην καρέκλα και να είναι η ορντινάτσα».

 

Διαβάστε επίσης