“Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ο συνταξιούχος θα έχει περισσότερα χρήματα”

Στόχος της ΝΔ ο συνταξιούχος να λαμβάνει περισσότερα χρήματα”. Αυτό είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε, «με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό ο συνταξιούχος θα έχει περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι με τον Αλέξη Τσίπρα».

«Όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουν ως στόχο οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα. Ένα εργαλείο είναι το επίδομα, ένα άλλο είναι η μείωση του φόρου και η επαναφορά του ΕΚΑΣ. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό ο συνταξιούχος θα έχει περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι με τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βρούτση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση φοβάται ότι αν υπάρχει κουλτούρα συνεχών ρυθμίσεων, ο κόσμος θα σταματήσει κάποια στιγμή να πληρώνει. Ο κ. Βρούτσης δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτό που είπε ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος, στη Βουλή, για τις 120 δόσεις. Επειδή το είπε ο κ. Βρούτσης, όμως, έγινε πρωτοσέλιδο στην “Αυγή”».

«Η Ν.Δ. στήριξε τη ρύθμιση, την ψήφισε στη Βουλή και μάλιστα, υποστηρίξαμε ότι έπρεπε να είναι περισσότερο γενναία», συμπλήρωσε.

Για τη στάση της Ν.Δ. στη Συμφωνία των Πρεσπών

Για τη στάση της Ν.Δ. στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αδιάφορο» αν η Ν.Δ. κέρδισε ή έχασε από τη στάση της στις Πρέσπες.

«Η απόφασή μας να αντιταχθούμε σε αυτή τη συμφωνία δεν έγινε με κριτήρια το αν θα μας ωφελήσει ή θα μας βλάψει πολιτικά. Έγινε με κριτήρια εθνικά. Τη θεωρούμε μια εξαιρετικά επιζήμια συμφωνία. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη στη Μακεδονία μια τεράστια πανωλεθρία, αυτό κάτι λέει για το τι αποφάσισαν οι Έλληνες πολίτες», τόνισε.

Ακόμη, όσον αφορά στο «Ποτάμι», σημείωσε: «Το είδα από την αρχή ως μια ενδιαφέρουσα μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η οποία θα είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στην αναμόρφωση της Ελλάδας.

Η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ένα τεράστιο λάθος – κομβικής σημασίας και για το Ποτάμι και για την Ελλάδα. Η γενικότερη παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου δεν ήταν αδιάφορη».

Τέλος, για την παρουσία των Αρχηγών Αστυνομίας και Λιμενικού σε ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του Αρχηγού της Αστυνομίας σε ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του λόγω των μέτρων ασφαλείας».

«Σε μία από τις φωτογραφίες, στην κεντρική ομιλία του κ. Τσίπρα στο Σύνταγμα, ήταν και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Είχε τίποτα σκάφη εκεί γύρω και ήταν αναγκαία η παρουσία του;» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης