“Με συνεννόηση θα ήταν καλύτερη η συμφωνία”, δήλωσε ο Χρηστίδης

“Θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη συμφωνία. Αυτήν τη συμφωνία δεν δέχτηκε ποτέ κανένας από τους προηγούμενους, ούτε ο κ. Σημίτης, ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Καραμανλής και την  υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν είχαμε κάνει εθνική συνεννόηση, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μια πολύ καλύτερη συμφωνία”. Αυτό υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι “στην ρηματική διακοίνωση δυο φορές αναφέρεται με σαφήνεια ο όρος “μακεδονικός λαός”. Αυτός είναι ο ορισμός της συμπίεσης και ενός νέου αλυτρωτισμού ο οποίος μπορεί να καλλιεργηθεί στα βόρεια σύνορά μας. Πουθενά στη συμφωνία δεν αναφέρεται ο όρος “βορειομακεδονικός”. Αφού αναγνωρίζουμε Βόρεια Μακεδονία γιατί όλα γράφονται “μακεδονικά” και όχι “βορειομακεδονικά”; Και αυτά ξεκινάνε από τα εμπορικά σήματα και καταλήγουν μέχρι τα σήματα των αυτοκινήτων”.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε ότι “εμείς είμαστε απέναντι σε μια συμφωνία που είναι προβληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν διασφαλίζει αυτό το οποίο είναι καλό και για τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας”.

 

Διαβάστε επίσης