“Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση από τον πρωθυπουργό” δήλωσε η Πελώνη

Πάνω από 4.250.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

Μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους από τον πρωθυπουργό.

«Προφανώς θα υπάρχει ένα πλαίσιο που θα πρέπει να εφαρμοστεί εφόσον μιλάμε για υποχρεωτικότητα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν συγκεκριμένα πεδία υποχρεωτικότητας, τόνισε η κα. Πελώνη, λέγοντας στους πολιτικούς συντάκτες να κάνουν λίγη υπομονή.

Σχετικά με το αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εκπαιδευτικούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στην συγκεκριμένη ομάδα πηγαίνει πολύ καλά, με ποσοστό άνω του 70%.

Όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, το 75% των κρουσμάτων που εντοπίζονται είναι κάτω των 34 ετών, ενώ το 70% των στελεχών της μετάλλαξης Δέλτα είναι ανεμβολίαστοι.

Όπως ανέφερε η κα. Πελώνη μάλιστα από το 70% των κρουσμάτων χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, όπου κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος.

Ο κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ώστε να μην επικρατήσει η νέα μετάλλαξη.

Η κα. Πελώνη ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα ανοίγει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 15-17 ετών.

Λεπτομερείς ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα