“Μια δημοκρατική Τουρκία, σε έναν δημοκρατικό κόσμο” ευχήθηκε ο Παπαδημούλης

Την εναρκτήρια ομιλία στο 15ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Μέση Ανατολή και Κούρδοι – Ο κουρδικός παράγοντας στην παγκόσμια πολιτική: κρίσεις, προκλήσεις και λύσεις», που διοργανώνεται κάθε χρόνο με στήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα για «την άμεση απελευθέρωση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και όλων των άλλων εκλεγμένων ανθρώπων που κρατούνται λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων», καθώς και «για μια δημοκρατική Τουρκία, σε έναν δημοκρατικό κόσμο».

O Δ. Παπαδημούλης θύμισε πως πέρυσι, «η Ευρωομάδα μας πρότεινε τους πρώην συμπροέδρους του HDP, τον ΣελαχατίνΝτεμιρτάς και τη ΦιγκένΓιουκσεκντάγκ, που σήμερα κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Ζαχάρωφ, που απονέμεται κάθε χρόνο στο όνομα της ελευθερίας σκέψης. Παρά το γεγονός ότι οι υποψηφιότητές τους δεν υποστηρίχθηκαν από άλλες πολιτικές ομάδες, συνεχίζουμε τον αγώνα για την απελευθέρωσή τους και μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της Τουρκίας για μια δίκαιη και δημοκρατική Τουρκία.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για τον σεβασμό και την αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δέχονται επιθέσεις από τις αρχές».

 

Το συνέδριο της Ευρωομάδας της Αριστεράς ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Διαβάστε επίσης