“Μίλησαν” οι κάμερες: Ρώσοι δηλητήριασαν τον πράκτορα Σκριπάλ και την κόρη του

«Μίλησαν» οι κάμερες αφού η Βρετανική αστυνομία εντόπισε αυτούς που δηλητηρίασαν τον  Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.Πρόκειται για αρκετούς Ρώσους που εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην πράκτορα.

Οι αρχές αναζητούν περισσότερους από έναν ύποπτο σύμφωνα με το Press Association. Χρησιμοποίησαν τα βίντεο από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας για να τους αναγνωρίσουν.

«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει τους υπόπτους της επίθεσης με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ και έχουν διασταυρώσει τα στοιχεία με τα αρχεία των ανθρώπων που μπήκαν στη χώρα περίπου εκείνη την εποχή. Είναι βέβαιοι ότι είναι Ρώσοι» επισήμανε πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

Οι εξελίξεις έρχονται ενώ πρόκειται να ξεκινήσει δίκη για τον θάνατο της 44χρονης Dawn Sturgess. Πέθανε 8 μέρες μετά την επαφή της με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο το Νόβιτσοκ σε αυτή την υπόθεση να προέρχεται από τους ίδιους ανθρώπους που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια τον Μάρτιο.

Ο σύντροφος της Dawn Sturgess νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση καθώς μολύνθηκε από την επαφή με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ. Πιστεύεται ότι η Sturgess εκτέθηκε στο Νόβιτσοκ σε βαθμό 10 φορές παραπάνω από τους Σκριπάλ.

Η αστυνομία εξετάζει τη θεωρία το Νόβιτσοκ να υπήρχε σε μπουκάλι άρωμα που βρήκε το ζευγάρι στο Salisbury. H Sturgess ψεκάστηκε με το άρωμα στους δύο καρπούς της. Αστυνομικοί βρήκαν το ύποπτο μπουκάλι στο σπίτι του Rowley στο Amesbury. Δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι ανακάλυψη ζωτικής σημασίας.

Ήταν στις 5 Ιουλίου που δημοσίευμα του Guardian ήθελε οι αρχές να αφήνουν να εννοηθεί πως ίσως γνωρίζουν την ταυτότητα των ανθρώπων που στοχοποίησαν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα