“Μου είπαν πως… ίσως έπαθε ηλίαση” λέει η μητέρα 14χρονης που νόσησε στην κατασκήνωση στα Χανιά

Πάνω από 30 κρούσματα έχουν προκύψει από την κατασκήνωση στα Χανιά

Συναγερμός έχει σημάνει σε παιδικές κατασκηνώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας,  με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, η κατασκήνωση στα Χανιά, στην οποία βρέθηκαν πάνω από 30 κρούσματα, ανέστειλε τη λειτουργία της και ενδέχεται να ανοίξει εκ νέου στις 15 Ιουλίου, δεχόμενη μονάχα παιδιά που έχουν κάνει rapid tests.

Η μητέρα ενός κοριτσιού που νόσησε από κορωνοϊό στη συγκεκριμένη κατασκήνωση περιέγραψε στο Open πώς αρρώστησε το παιδί της.

«Εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας για να πάνε τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε μια κατασκήνωση στα Χανιά. Τα παιδιά μπήκαν με self test, ήταν η μοναδική κατασκήνωση που ζητούσε self test, οι άλλες ζητούσαν rapid. Εγώ ανταποκρίθηκε σε ό, τι μου ζήτησαν. Μετά από 3-4 ημέρες η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο και την άκουσα κάπως κρυωμένη. Το επόμενο μεσημέρι με κάλεσε από το κινητό της φίλης της και δεν ήταν καλά και το επόμενο μεσημέρι μας ενημέρωσαν ότι έκανε τη νύχτα πολύ υψηλό πυρετό και το έβαλαν στο αναρρωτήριο. Προσπάθησαν να με ηρεμήσουν και να μου πουν να το πάρω δυο-τρεις μέρες και να το ξαναφέρω. Δεν επιτρέπεται να γίνει τεστ χωρίς συγκατάθεση γονιού. Μου είπαν ότι ίσως είχε ηλίαση. Όταν πήγα να πάρω το παιδί δεν γνώριζε η υπεύθυνη την περίπτωση, για να μη μαθευτεί το θέμα δεν είπαν σε κανέναν τίποτα. Νόσησαν γύρω στα 30 παιδιά, τα οποία θα πάνε στις οικογένειές τους και θα εξαπλωθεί ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του κοριτσιού, το οποίο είναι 14 ετών,

σημείωσε ότι μέχρι και πριν από δυο μέρες το παιδί είχε υψηλό πυρετό και βήχα, ενώ χθες ευτυχώς είχε μονάχα δέκατα.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα