“Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία”

Οι δύο Ελληνες αξιωματικοί μας κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Ζήτησα από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που θα τους επισκεφθεί να υπενθυμίσει το αυτονόητο ότι οι δύο στρατιωτικοί μας δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαικά σύνορα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του από την Αλεξανδρούπόλη ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων.

¨”Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία, δυστυχώς, την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμισι μήνες οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Δήλωσε πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί σήμερα τους δύο αξιωματικούς και να τους παρέχει, όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ότι οι δύο αξιωματικοί δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά, σύνορα».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Τουρκία «εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας. Να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και συνολικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Διαβάστε επίσης