“Νέτα – Σκέτα” , απάντησε ο Πούτιν στον Αμπράμοβιτς : «Πες του ότι θα τους διαλύσω»

Οργισμένη απάντηση στον «ειρηνοποιό» Αμπράμοβιτς έδωσε, σύμφωνα με τους Times, ο Πούτιν, μόλις διάβασε το χειρόγραφο σημείωμα του Ζελένσκι

Να σώσει τη φήμη του προσπαθεί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, μετά τις σκληρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, έχοντας αναλάβει ρόλο «ειρηνοποιού» στις συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου για την εκεχειρία. Ωστόσο, μια από τις τελευταίες του προσπάθειες, δείχνει πως η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί για την οριστική κατάπαυση του πυρός στα ουκρανικά εδάφη, ενδέχεται να είναι ακόμα μεγάλη.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο οποίος φέρεται να ταξιδεύει μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Μόσχας και Κιέβου το τελευταίο διάστημα, μεταφέρει μηνύματα μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με μεγάλο στόχο να «κλείσει» το μεταξύ τους ραντεβού.

Ωστόσο, όταν την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και του έδωσε ένα σημείωμα από τον Ουκρανό ομόλογό του, σχετικά με τους όρους της ειρήνης, ο Πούτιν αντέδρασε με οργή.

Συγκεριμένα, ο Αμπράμοβιτς «πέταξε» από το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος την περασμένη Τετάρτη, περνώντας από τη Μαύρη Θάλασσα προς το Σότσι. Ο Ρώσος ολιγάρχης είχε ταξιδέψει για να συναντήσει τον Πούτιν κοντά στη Μόσχα και να του παραδώσει ένα χειρόγραφο σημείωμα του Ζελένσκι που περιγράφει τη θέση της Ουκρανίας για τους όρους ειρήνης. Σύμφωνα με τους Times, ο Ρώσος πρόεδρος δεν άφησε πολλά περιθώρια με την απάντησή του, όταν διάβασε το σημείωμα: «Πες του ότι θα τους διαλύσω».

Ακολούθως, ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος λέγεται ότι ενεργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου. Οι συζητήσεις από εκείνο το σημείο εκείνο και μετά, εξελίχθηκαν «καλά» και σημείωσαν πρόοδο, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Καλίν είπε στην Hurriyet το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι οι δυο πλευρές ήταν «κοντά σε συμφωνία» σε βασικά ζητήματα για το ΝΑΤΟ, την αποστρατικοποίηση και το καθεστώς προστασίας της ρωσικής γλώσσας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές σχετικά με το μέλλον της Κριμαίας και το Ντονμπάς.

Ο Πούτιν πιστεύεται ότι εξετάζει σοβαρά τα παραπάνω δεδομένα, ωστόσο η οργή του για τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού και το μίσος για τον Ζελένσκι «τον κρατούν πίσω».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα