“Ντου” της Αστυνομίας σε διαμέρισμα με 470 χασισόδεντρα στην Καλλιθέα

Δύο αλλοδαποί, ένας Ολλανδός κι ένας Αλβανός, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς είχαν στήσει ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν την πληροφορία που είχαν και κατάφεραν να ταυτοποίησουν τους εμπλεκόμενους, αλλά και να εντοπίσουν τον χώρο που είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργαστήριο. Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στις περιοχές της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και της Γλυφάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι καλλιεργητές-διακινητές.

Σε ισόγειο διαμέρισμα και στο υπόγειο βοηθητικό χώρο αυτού, στην Καλλιθέα εντοπίσθηκε ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο παράνομο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργεια κάνναβης. Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες, από διετίας και πλέον, δραστηριοποιούντο στην επαγγελματικής μορφής καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης υδροπονικής μορφής, με το προσδοκώμενο όφελος από τις ποσότητες που θα διακινούσαν, μετά τη συγκομιδή και επεξεργασία των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν, να υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Από την έρευνα στις τρείς οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* 470 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας
* ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 12 κιλών και 645 γραμμαρίων
* ποσότητα χασισέλαιου βάρους 49 γραμμαρίων
* πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτωρίου υδροπονικής καλλιέργειας
* ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
* το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ
* 8 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα