“Ο κ. Τσίπρας διαχειρίζεται την ήττα του”

“Έχουμε μπει  σε προεκλογική περίοδο και έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του. Για αυτό κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει. Οι Έλληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον τόπο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα”. Αυτά επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτικής συνέντευξη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι παραδίδει μία ναρκοθετημένη χώρα, λόγω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που συμφώνησε και υπέγραψε με τους δανειστές, τονίζοντας με έμφαση πως για να δει ο τόπος πραγματική ανάπτυξη απαιτούνται αλλαγές στου όρους της συμφωνίας. “Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια διαρκής φτώχεια. Η δίκαιη ανάπτυξη του κ. Τσίπρα έχει γίνει μια άδικη μιζέρια και μια διαρκής λιτότητα”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Στην συνέντευξη της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην καταβολή των αναδρομικών: “Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν όταν υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ποια κυβέρνηση δεν θα τις εφαρμόσει; Είναι υποχρεωμένη. Αυτά που άκουσα να λέει, ότι δεν είναι νομική υποχρέωση, είναι ηθική και είχα τη βούληση να το κάνω, τώρα θα κοροϊδευόμαστε για πολύ ακόμα σε αυτό τον τόπο; Υποχρεώθηκε να το κάνει γιατί υπάρχει η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Για μία ακόμη φορά η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο ακανθώδες ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, αυτό της περικοπής των συντάξεων: “Σας θυμίζω ότι την περικοπή των παλαιών την  έφερε ο ίδιος και τις έφερε στο μεσοπρόθεσμο μαζί με τα αντίμετρα και συνδέονται αυτά τα δυο. Δηλαδή δεν θα δώσει κάποια από τα αντίμετρα γιατί φαντάζομαι ότι θα γίνει κάποιος συμβιβασμός. Άλλη μια κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. Και ξέρετε ποια είναι η χειρότερη κοροϊδία; Η χειρότερη κοροϊδία είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, γιατί από το νόμο Κατρούγκαλου φτωχοποιούνται οι συνταξιούχοι και φτωχοποιούνται όλοι οι νέοι συνταξιούχοι. Ο κ. Τσίπρας έφερε το νόμο Κατρούγκαλου έφερε τις συντάξεις σε αυτό το επίπεδο, έφερε τις χήρες σε αυτή την κατάσταση που δεν μπορούν να ζήσουν και νομοθέτησε  επιπλέον και το κόψιμο στις  παλιές συντάξεις Και έρχεται τώρα και λέει, αφού έφερα την καταστροφή, αφού τα διέλυσα όλα, αφού έκανα όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους και χήρες φτωχούς, τώρα έρχομαι και σας βγάζω ένα από τα τρία γιατί το έχω παντρέψει με τα αντίμετρα και άρα ποντάρω ότι θα με αφήσουν κάτι να κάνω εκεί. Άλλη μια αλχημεία πάλι για να μπορέσω να πάω σε εκλογές”.

Η εκκλησία και οι προσλήψεις

Σχολιάζοντας την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, η κ. Γεννηματά υποστήριξε: “Είναι μια προεκλογική κίνηση και μια προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος της εκκλησίας για μικροκομματικά οφέλη, γιατί εδώ δεν εξασφαλίστηκε κάτι ουσιαστικό, δεν έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Αντίθετα υπάρχει εναγκαλισμός ακόμα πιο σφικτός. Διότι και παραχωρούνται τα ακίνητα τα οποία ήταν αμφισβητούμενα και από την άλλη μεριά ο κρατικός προϋπολογισμός  εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να δώσει τη δαπάνη της μισθοδοσίας. Την ίδια στιγμή που οι κληρικοί θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η τύχη τους θα εξαρτάται από την απόφαση του κάθε δεσπότη, του κάθε μητροπολίτη”.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τις 10.000 προσλήψεις η κ. Γεννηματά μίλησε για άλλη μία κοροϊδία:  “Η δέσμευση που έχει η χώρα σε σχέση με τις προσλήψεις, δεν έχει να κάνει με τον αριθμό, έχει να κάνει με το δημοσιονομικό κόστος. Αφού λοιπόν εξακολουθεί και επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με τα χρήματα αυτά, πού θα βρεθούν οι πόροι για να γίνουν οι 10.000 προσλήψεις; Εκτός εάν έχουν στο μυαλό τους να περικόψουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, γιατί περί αυτού πρόκειται”.

Τέλος για τα φαινόμενα διαφθοράς και τις επιθέσεις που δέχεται ο χώρος για την συμπεριφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά ήταν κατηγορηματική: “Είναι φανερό ότι στην προσπάθειά του ο κ. Τσίπρας να διαχειριστεί την ήττα του μετά τις εκλογές, κάνει τα πάντα και είναι προφανές ότι έχει στηθεί μια ιστορία σκανδαλολογίας η οποία έχει ως στόχο να πλήξει τη δημοκρατική παράταξη. Αρκετά πια με αυτή την κατάσταση. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη, εμείς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως. Δεν έχουμε διάθεση να κρύψουμε τίποτα. Επειδή εντοπίσαμε τα προβλήματα, ήρθαμε και θωρακίσαμε το κράτος με θεσμούς που δίνουν εργαλεία στα χέρια της δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος κάθε υπόθεση και όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι να πληρώσει, να τιμωρηθεί. Όταν εμείς ψηφίζαμε τους νόμους που δίνουν τη δυνατότητα σήμερα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει όλες τις παλιές υποθέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε ήταν απέναντι”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης