“Ο Παπαγγελόπουλος εκτελούσε εντολές του Τσίπρα και του Παυλόπουλου”

Απίστευτες καταγγελίες από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ισχυρίστηκε ότι τοποθετήθηκε εκεί για να παρεμβαίνει σε δικαστικές υποθέσεις

“Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν το μακρύ χέρι των κ.κ. Τσίπρα και Παυλόπουλου στην δικαιοσύνη”. Σε αυτή την καταγγελία προέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε σχολιάζοντας την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε προκαταρκτική επιτροπή.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας άσκησε κριτική στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Και συνέχισε λέγοντας για το τι πιστεύει σχετικά με τον ρόλο του «Όντας το δεξί χέρι και το μακρύ χέρι τόσο του Τσίπρα όσο και του Παυλόπουλου πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε δικαστικές υποθέσεις και σαφώς πρέπει να ελεγχθεί. Από την άλλη πλευρά βεβαίως δε συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση την αφήγηση που λέει ότι έδρασε μόνος του και ότι ήταν αμέτοχοι αυτής του της δράσης οι πολιτικώς προϊστάμενοι του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πάντα, η Δικαιοσύνη είναι πολύτιμος πυλώνας της δημοκρατίας και όταν η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται και υποσκάπτεται ουσιαστικά καταργείται όχι απλώς η προσδοκία δικαίου της κοινωνίας αλλά και η ίδια η δημοκρατία».

Για την εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Είναι σαφέστατο ότι στις παρεμβάσεις που έκανε ο Παπαγγελόπουλος ρόλο εντολέα, ρόλο ανθρώπου που προΐσταται διαδραμάτισε ο Παυλόπουλος, όπως και ο Τσίπρας. Αυτά τα ξέρουν οι πάντες αλλά σιωπούν. Ξέρω πολύ καλά ότι ο Παυλόπουλος κάνει το γύρο των τηλεφωνημάτων σε δημοσιογράφους μη και ειπωθεί κάτι κακό για τον ίδιο αλλά ξέρω επίσης πολύ καλά ότι αυτό το πρόσωπο έχει διαδραματίσει αλγεινό ρόλο στη διαχείριση της ευθύνης του και θα πρέπει να ελεγχθεί».
«Ο Παπαγγελόπουλος ξέρουμε ότι είναι το πρόσωπο που τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ επί Παυλόπουλου στη διακυβέρνηση Καραμανλή, ξέρουμε ότι διατηρήθηκε ως στενότατος συνεργάτης και εγγύτατα διακείμενος στον Παυλόπουλο και όταν αυτός ανέλαβε πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ξέρουμε ότι ο Παυλόπουλος δεν έπαψε ποτέ να παρεμβαίνει σε διαδικασίες εκκρεμείς ενώπιον της Δικαιοσύνης και ξέρουμε επίσης ότι ο Τσίπρας τον τοποθέτησε εκεί τον Παπαγγελόπουλο όχι για κάποια άλλα χαρίσματά του αλλά με την προσδοκία προφανέστατα να κάνει τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανε”.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ισχυρίστηκε ότι ο Παπαγγελόπουλος παρενέβη και για να κουκουλωθεί η διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι

Και για το Μάτι

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενέπλεξε τους προαναφερόμενους και στην δικαστική διερεύνηση για την τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα: “Περιγράφω ένα παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο έφτασε να δρα ακόμα και σε υποθέσεις οι οποίες θα έπρεπε να μην αγγίζονται. Ότι παρενέβησαν εξόφθαλμα στην υπόθεση για το Μάτι και έφτασαν να καθοδηγούν και να λαμβάνει βεβαίως εντολές στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Δημητρίου, και έφτασε ο Κοντονής να κάνει συναντήσεις με τη Δημητρίου κρυφές για να καθοδηγήσει την έρευνα μακριά από τις κυβερνητικές ευθύνες είναι κάτι το οποίο βεβαίως εντάσσεται σε αυτή την παραδικαστική λειτουργία. Υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης με τοποθέτηση προσώπων που ήταν διατεθειμένα να λαμβάνουν και να εκτελούν εντολές, ένα από αυτά είναι η κα Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ένα άλλο τέτοιο πρόσωπο είναι η κα Παπασπύρου και άλλα πρόσωπα βεβαίως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι χειρισμοί Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis που είναι ένα κομμάτι το οποίο έχουμε δει είναι προκλητικά έτσι συντονισμένοι ώστε να εξυπηρετούν την τότε κυβερνητική σκοπιμότητα» είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis λέγοντας ότι ανήκει στους ανθρώπους που θέλουν να διαλευκανθεί το σκάνδαλο. Συγκεκριμένα είπε «Εγώ που ανήκω στους ανθρώπους που θέλουν να διαλευκανθεί το σκάνδαλο Novartis και βεβαίως πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο όμως δεν είμαι καθόλου διατεθειμένη να γίνει μια διαδικασία παρωδίας σαν και αυτή που στήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς που αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη αίσθηση των αρχών του κράτους δικαίου και των δικονομικών αρχών».

Διαβάστε επίσης