“Ο Παπαγγελόπουλος συνδέει Καραμανλή με Τσίπρα”

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το πρόσωπο που συνδέει δύο πολιτικές περιόδους. Πρώην αρχηγός της ΚΥΠ επί της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και στενός συνεργάτης και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του κ. Τσιπρα». Αυτά υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνέχισε την αναφορά του στον Δ. Παπαγγελόπουλος λέγοντας: “Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στη χώρα. Μετά από δύο μήνες στη Βουλή είπε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο χωρίς ανάμειξη πολιτικών προσώπων. Από τη μία δηλαδή ενεπλέκει πολιτικά πρόσωπα και από την άλλη τα αθωώνει. Αρά ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος αθώωσε τους πολιτικούς και κανείς άλλος.

Σήμερα δεν ψάχνουμε μόνο τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νοβάρτις. Εδώ υπάρχουν τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί, η κα Ράϊκου, ο κ. Αγγελής και η κα Τσατάνη  οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργίας κ. Τσιπρα έκανε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Χθες ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ που διορίστηκε επί κυβέρνησης κ. Τσίπρα, αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του τηλεφωνούσε για συγκεκριμένο επιχειρηματία να μην πληρώσει και ακόμη αναφέρει ότι θέλει να κληθεί στην προανακριτική για να μιλήσει για όλα αυτά. Συνεπώς ο κ. Παπαγγελόπουλος επί ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος Υπουργός δηλαδή για τα θέματα δικαιοσύνης έκανε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη”.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε και για τον Ανδρέα Λοβέρδο τονίζοντας ότι επί της υπουργίας του έγινε η μεγαλύτερη μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη:  “Όταν μιλάμε για φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να συζητάμε με αριθμούς. Αν μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κάποια στιγμή, ήταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, επί Ανδρέα Λοβέρδου, όπου με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έπεσε μέχρι και το 2014 τρία δις ευρώ. Άρα όποιος θέλει να μιλήσουμε για φαρμακευτική δαπάνη και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα, να έρθουν σε μας που ξέρουμε πως  γίνεται. Να ξεκαθαρίσω ότι τα στελέχη μας δεν κρύβονται  όπως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την άρση της ασυλίας. Ο κ. Λοβέρδος όπως ξέρετε ζήτησε να δικαστεί ως απλός πολίτης και δεν έκανε χρήση της βουλευτικής ασυλίας του όπως ο κ. Πολάκης, και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενος στις ευθύνες του κ. Τσίπρα υποστήριξε: “Σχετικά με το αν γνώριζε ο κ. Τσίπρας η όχι, θα σας πω αυτό που είπε και η κα Φωτίου και ο κ. Κωνσταντινέας. Η κα Φωτίου είπε ότι δε γίνεται να συμβαίνουν αυτά χωρίς να τα ξέρει ο Πρωθυπουργός και ο κ. Κωνσταντινέας είπε ότι δε γίνεται να πηγαίνουμε στην προανακριτική τον τσιλιαδόρο και όχι τον ίδιο τον κλέφτη. Εγώ λέω ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί”.

 

Διαβάστε επίσης