“Ο πατέρας του Τσίπρα έγλειφε τον Παττακό κι έπαιρνε έργα”

Το Μακεδονικό ο Βασίλης Λεβέντης το θεωρεί προνομιακό ενόψει των ευρωεκλογών και γι’ αυτό το λόγο σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Θέμα 104,6 ζήτησε να μετατραπούν οι ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για την Μακεδονία. «Πάνω από το 80% του λαού διαφωνεί με τη λύση που δόθηκε. Ας κάνει δημοψήφισμα και θα του βγει κανά 80-85% και θα δει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Ερωτηθείς για τις διακοπές του κ. Τσίπρα στη θαλαμηγό Παναγοπούλου είπε ότι αν και δεν απαγορεύεται «δεν είναι δείγμα προτύπου». Πρόσθεσε, δε, ότι «επειδή συνδυάστηκε με την τοποθέτηση της κυρίας Παναγοπούλου σε κάποια θέση. Πιστεύω ότι υπήρξε κάποιου είδους συναλλαγή».
Ο Βασίλης Λεβέντης ρωτήθηκε και για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα και αρχικά παρατήρησε ότι «δεν ήταν αριστερός όπως τον παρουσιάζει ο Αλέξης. Ήταν δεξιός και γι’ αυτό έπαιρνε δουλειές. Οι εργολάβοι ήταν κυβερνητικοί. Για να παίρνεις έργο ήσουν στον προθάλαμο του κάθε Παττακού για να γλείφεις».

Ο Βασίλης Λεβέντης υπερασπίστηκε την απλή αναλογική λέγοντας ότι είναι «δεξιάς λογικής» όσοι αντιδρούν προσθέτοντας ότι «ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα έπρεπε να έχουν 103 βουλευτές γιατί εκμεταλλεύτηκαν τον εκλογικό νόμο και “έκλεψαν” 50 έδρες».
«Εγώ αυτή την κυβέρνηση τη θεωρώ καλπονοθευτική» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Προδότες όσοι έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων

Αναφερόμενους σε όσους έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων είπε ότι «είναι προδότες και θα τους τιμωρήσει ο λαός το βράδυ των εθνικών εκλογών».
Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν είναι αυτόβουλος» ενώ πρόσθεσε ότι έχει γύρω του… 6-7 γέρους, οι οποίοι είναι αυτοί που διοικούν τον ΣΥΡΙΖΑ». Όσο για το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά είπε ότι «εγώ τη θεωρώ κόμμα συντρίμμια».
Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές «θα είναι όλα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας».
Όσον αφορά τον βουλευτή Σαρίδη και το αν λόγω αυτού βρίσκεται σε ομηρία από τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά εξήγησε: “Ειδικά για τον κ. Σαρίδη είπε ότι «φοβάται μην ταυτιστεί με την έννοια του προδότη γιατί υπάρχει ένας αγώνας 40 ετών πίσω από την είσοδο στη Βουλή. Ήταν κάτοικος Αιγάλεω και τον έβαλα κάτω από το όνομά μου με λίστα στη Θεσσαλονίκη».
Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί αυξήθηκε ο αριθμός των βουλευτών που μετακινήθηκαν από ένα κόμμα σε άλλο, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «τα φαινόμενα αυξήθηκαν γιατί είχαμε τις Πρέσπες και εξαγορά βουλευτών και γιατί είχαμε πολλούς βουλευτές που δεν έχουν ιδεολογικό στίγμα».
Σύμφωνα με τον ίδιο «έχει πέσει ο βαθμός ηθικής. Ένας βαθμός ανεντιμότητας είναι αυτός που φεύγει και ένας βαθμός αυτού που τον δέχεται. Πρέπει να μπει στο Σύνταγμα ένας όρος όταν διαφωνείς με ένα κόμμα, να παραδίδεις την έδρα».

Διαβάστε επίσης