“Ο Ρασπούτιν ήταν σαν τον Θεό”

Αρκετές φορές ο Ιωάννης Αγγελής στην πεντάωρη κατάθεση του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε στην… δραστηριότητα του “Ρασπούτιν”, αλλά δεν τον κατονόμασε.

Ο κ. Αγγελής, αναφέρθηκε στον «Ρασπούτιν» ως πρωταγωνιστή των μεθοδεύσεων χωρίς, να τον ονοματίσει, προσκομίζοντας πέραν της Novartis έγγραφα για παρεμβάσεις του και σε άλλες υποθέσεις. Επανέλαβε αυτό που ήδη είχε προ μηνών αναφορά του σημειώσει για τον «Ρασπούτιν»  «πως όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα πως  ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Σχετικά με το ποιός είναι ο «Ρασπούτιν» σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου του είχε πει ποιός είναι και πρόσθεσε,  ότι τον ρόλο του «Ρασπούτιν» ήξεραν  πολύ καλά η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η πρώην Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.

Φέρεται μάλιστα στην κατάθεση του να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρείς ( Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Ειδικότερα ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο  του οποίου  ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».

«Κουμάντο» φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής, «δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”».

Τέλος επιβεβαίωσε ενώπιον του κ. Ευ. Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Άρειο Πάγο και επανέλαβε ότι είχε υπάρξει προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Τι απαντάει στον κ. Αγγελή η Ελένη Τουλουπάκη

«Η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται», αναφέρει σε δήλωσή της η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, «απαντώντας» στην κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Στη δήλωσή της η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει: «Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο,τι έχω να πω  θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω  σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν  το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει  πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνά μας  απτόητοι  στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…»

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Τουλουπάκη έχει ήδη καλέσει να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι, συνολικά 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Νovartis με έδρα την Ελβετία και της Novartis Hellas, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε επίσης