“Ο Σόρος ζήτησε την αποπομπή μου από τον Τσίπρα”

Ολομέτωπη επίθεση στον υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, έκανε σήμερα το πρώι μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην “τσάρος” της οικονομίας χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, παρομοιάζοντας τον με τους ακραίους πολιτικούς της Ευρώπης.

Ο κ. Βαρουφάκης ερωτήθηκε για τα όσα είχε πει ο Π. Καμμένος για την σχέση της κυβέρνησης με τον Τζορτζ Σόρος, που φτάνει έως τον χρηματισμό της για την συμφωνία των Πρεσπών. Τότε ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στην νέα φουρνιά των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών, τύπου Όρμπαν, Σαλβίνι κτλ., που, όπως σημείωσε, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όταν θέλουν να αμαυρώσουν την τιμή και την υπόληψη κάποιου, όλα αυτά τα νεοφασιστοειδή, αρχίζουν να μιλούν για τον Τζορζ Σόρος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη σχέση που έχει ο ίδιος με τον μεγιστάνα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίστηκε πώς ήταν «ο Σόρος που σήκωσε το τηλέφωνό του, πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του», τον Ιούλιο του 2015. «Αυτή», είπε, «είναι η σχέση μου» με τον Σόρος που όπως, σημείωσε, «έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα».

Ερωτηθείς για τις ευθύνες του κατά τη διαπραγμάτευση του α’ εξαμήνου του 2015 και το κόστος που είχε για τη χώρα η ταραχώδης εκείνη περίοδος, αλλά και για το σχετικό αίτημα της Ν.Δ. περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε : «Όχι μόνο Εξεταστική, στρατοδικείο να μου κάνουν, αλλά δεν τολμούν». «Μακάρι να έρθουν ως μάρτυρες κατηγορίας και οι πρώην σύντροφοι μου», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν νιώθει πικραμένος, ή και προδομένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Άνθρωποι είμαστε. Όταν έχεις σφίξει χέρια και έχεις φάει ψωμί και αλάτι και βλέπεις ότι αυτό τελικά ποτέ δεν ίσχυε, κάποια πικρία τη νιώθεις. Για κάποια δέκατα του δευτερολέπτου και μετά προχωράς γιατί ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα πρόσωπα». Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως η κρίση για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι νέοι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό (γεγονός το οποίο και χαρακτήρισε ως το πιο σοβαρό για τη χώρα). Πρόκειται , είπε, για ένα ανθρώπινο κεφάλαιο που δεν αναπληρώνεται, οι νέοι αυτοί δεν θα ξαναγυρίσουν, θα κάνουν οικογένειες στις χώρες που έχουν πάει και η Ελλάδα θα καταντήσει χώρα γερόντων. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, και το ΜέΡΑ25 κατεβαίνει στις εκλογές, για να ανατραπούν οι πολιτικές που σπρώχνουν τη χώρα πιο βαθιά στη δίνη της κρίσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα