“Ο Τσίπρας νομίζει ότι ακόμη μπορεί να εξαπατά τους πολίτες”

Με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι , στο εργοστάσιο πλαστικών Mornos και στη συνέχεια μία βόλτα στην αγορά στο Αιγάλεω κλείνει ο κύκλος των προεκλογικών περιοδειών για τη Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέλεξε την ΕΑΒ προκειμένου να στείλει ένα διπλό μήνυμα: για την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης και της απασχόλησης από τη μία και των δυνατοτήτων άμυνας από την άλλη.
Σύμφωνα με συνεργάτες της θεωρεί αδιανόητη την απαξίωση των αμυντικών βιομηχανιών, όταν η χώρα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ανεργίας και της Τουρκίας. Σε μία χώρα που δαπανά ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ σε δαπάνες εθνικής άμυνας.
Η ενίσχυση των αμυντικών βιομηχανιών πέραν των προφανών θετικών επιπτώσεων στην ασφάλεια της Ελλάδας μεταφέρει τεχνογνωσία σε τομείς αιχμής και ενισχύει την παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας. Και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Στην ΕΑΒ, λοιπόν, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε και με την διοίκηση και με τους εργαζόμενους, ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΕΑΒ κι έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Χρειάζεται εθνική στρατηγική για την αμυντική βιομηχανία ώστε να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Η αμυντική βιομηχανία προσφέρει πολλά στην αμυντική θωράκιση της χώρας, ενισχύει την εξωτερική μας πολιτική, ιδίως σε μια φάση σημαντικών εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Χρειάζεται εξωστρέφεια ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές.

Εμείς τις κρατήσαμε όρθιες στα χρόνια της κρίσης με μάχες απέναντι στην τρόικα. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα διευρύνθηκαν, οι κίνδυνοι γι’ αυτές μεγάλωσαν.

Η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στην αμυντική βιομηχανία είναι δεδομένη και διαρκής”.

Με τους εργαζόμενους

Κατά την επίσκεψη της στην εταιρεία πλαστικών Mornos Α.Ε. μίλησε στους εργαζόμενους και τους επεσήμανε ότι η χρήσιμη ψήφος είναι στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να υποστηριχθούν τα εργατικά δικαιώματα.

Φυσικά άδραξε την ευκαιρία κι επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Αλέξη Τσίπρα απαντώντας του επί της ουσίας στα όσα είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη. Η δήλωση της κ. Γεννηματά είναι η ακόλουθη:

Τεσσεράμισι χρόνια τώρα ο κ. Τσίπρας δείχνει πόσο απολαμβάνει την εξουσία αγκαλιά με την  ακροδεξιά και την καραμανλική συνιστώσα. Κατάντησε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Πολύ συνειδητά επιχείρησε να απαλλάξει τη Ν.Δ. από τις ευθύνες της για την κρίση και να τα ρίξει όλα στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα προσπαθεί και πάλι να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής. Έχει ξεφύγει μέσα στον πανικό του και νομίζει ότι σήμερα  στην επέτειο του δημοψηφίσματος μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τους πολίτες. Τώρα όμως όλοι ξέρουν, είτε ψηφίσεις Τσίπρα, είτε ψηφίσεις Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής”.

 

Διαβάστε επίσης