“O Tσίπρας “γύρισε” στο ρουσφέτι με την ελπίδα να επανεκλεγεί”

Κατά μέτωπο επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt με αφορμή και την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Μάλιστα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη λέξη «ρουσφέτι», τονίζοντας ότι προέρχεται από την τουρκική rüsvet, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας ήθελε να τα κάνει όλα διαφορετικά όταν ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού στα τέλη Ιανουαρίου 2015.

Όμως τώρα, όταν σκέφτεται την επανεκλογή του, θυμάται τις μεθόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες στην Ελλάδα: ανακοίνωσε προκήρυξη θέσεων για τον Δημόσιο Τομέα. Πιθανώς αυτές να φθάσουν στις 50.000 θέσεις.

«Ρουσφέτι» είναι η μαγική λέξη που χρησιμοποιούν οι Έλληνες πολιτική, μία μέθοδος που διατηρεί ευτυχισμένο τους πολιτικούς τους πελάτες», είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο ξεκινά το άρθρο.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμη ότι το ρουσφέτι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που οι πολιτικοί όλων των κομμάτων στην Ελλάδα αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνεται, χάνουν τα κέρδη που έχουν από την τοποθέτηση ανθρώπων στον Δημόσιο Τομέα.
Προστίθεται ακόμη ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πιο πιστοί ψηφοφόροι του Τσίπρα. Άλλωστε, όπως έχει δείξει η εμπειρία, μία κυβέρνηση μπορεί να ελπίζει στις ψήφους όλης της οικογένειας ενός δημοσίου υπαλλήλου»!

Φυσικά το άρθρο αναφέρεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ότι μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος, δημιουργούνται 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καθώς οι ιερείς θα πάψουν να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι.

Υπογραμμίζεται ότι «πρόκειται για ένα τέχνασμα του αριστερού λαϊκιστή, καθώς το δημόσιο θα συνεχίσει να πληρώνει τους ιερείς.Απλά αντί να πληρώνονται άμεσα, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταφέρει τα κεφάλαια σε ένα ειδικό ταμείο της Εκκλησίας, από το οποίο θα πληρώνονται οι μισθοί του κλήρου».

Επίσης γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο αλλά καλύτερο κράτος.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης υπήρξε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς επικράτησε η αναλογία 5 προς ένα (για κάθε πέντε αποχωρήσεις μία νέα πρόσληψη).

Προσθέτει, όμως, ότι «από τότε που ο Τσίπρας ανέλαβε τα καθήκοντά του, το κόστος της μισθοδοσίας του κρατικού μηχανισμού αυξήθηκε και πάλι από 15,6 σε 17,6 δισ. ευρώ. Αυτό που έχει αυξηθεί είναι ο αριθμός «πολιτικών συμβούλων». Άλλωστε κάθε νέα κυβέρνηση προχωρά σε τέτοιες προσλήψεις».

Ενώ το κόστος μισθοδοσίας στην ΕΕ αντιστοιχεί στο 21% των κρατικών δαπανών, στην Ελλάδα φθάνει στο 25,2%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα