“Οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παππάς”

Σαν βοηθό του Νίκου Παππά θυμάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης το golden boy Μανώλη Πετσίτη, που χάρη στις γνωριμίες του με το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνια να γίνει από υπάλληλος πιτσαρίας με εισόδημα 4.000 ευρώ, μάνατζερ με εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ. Μάλιστα όπως έχουν ήδη δημοσιευθεί “υποδέχονταν γνωστούς επιχειρηματίες με τους οποίους φρόντιζε να βγάζει φωτογραφίες στην πολυτελή βίλα του στην Βαρυμπόμπη”.

Αν και επιφυλακτικός με όσα δημοσιεύονται, ο Νίκος Φίλης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι όσα διαβάζει είναι ενοχλητικά, αλλά μένει να αποδειχθούν, ενώ σε νέα ερώτηση για το αν θα πρέπει ο Νίκος Παππάς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, απάντησε, ότι «στο βαθμό που αναφέρεται συγκεκριμένα “ναι” πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

Τον Μανώλη Πετσίτη είπε ο Νίκος Φίλης τον γνώριζε ως «φιγούρα, δεν είχα προσωπικές σχέσεις, δεν έχω εικόνα, ήταν βοηθός του Νίκου Παππά». Και μετά φρόντισε να διευκρινίσει: «Εάν αποδειχθούν, χρειάζονται εξηγήσεις όλα όσα έχουν γραφτεί». Συμπληρώνοντας ότι «φοβάται ότι γίνεται μια συζήτηση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και δεν θα ήθελε να δηλητηριαστεί η πολιτική σκηνή».

Από τη Νέα Δημοκρατία

Ένα νέο ερώτημα για τον Μανώλη Πετσίτη έθεσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Μου κάνει εντύπωση η αφωνία του κ. Πετσίτη. Για ποιο λόγο δεν έχει κάνει έστω μία δήλωση όλες αυτές τις μέρες; Όλα τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες ασχολούνται μαζί του και εκείνος δεν τοποθετείται. Πού είναι ο κ. Πετσίτης; Βρίσκεται στην Ελλάδα; Βρίσκεται στο εξωτερικό;» δήλωσε ο κ. Κυρανάκης.

«Υπάρχουν 120 εκατ. ευρώ “κανόνι” από την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ και το ελληνικό Δημόσιο. Την ίδια ώρα, η εταιρεία Λαυρεντιάδη δίνει 200.000 ευρώ στον συνεργάτη του υπουργού Νίκου Παππά, τον κ. Πετσίτη. Ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση για το ποιες υπηρεσίες προσέφερε στον κ. Λαυρεντιάδη και ποιες εντολές μετέφερε στη ΔΕΠΑ. Αν ισχύουν αυτά που διαβάζουμε, ότι λειτουργούσε ο κ. Πετσίτης κατ’ εντολήν του κ. Παππά και έκανε deal με τον κ. Λαυρεντιάδη, μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Διαβάστε επίσης