“Οι δημοσιογράφοι είναι η πραγματική πανούκλα της Ιταλίας”

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Λουίτζι Ντι Μάιο αναφερόμενος στους δημοσιογράφους. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης επιτέθηκε στα ΜΜΕ  με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση της δημάρχου της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι που απαλλάχθηκε για υπόθεση παραχάραξης από Ιταλικό δικαστήριο.

Ο Ντι Μάιο χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους «ανελέητα τσακάλια», λέγοντας ότι είναι «η πραγματική πανούκλα αυτής της χώρας», ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να εκπονήσει νέο νόμο για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των εκδοτών, ενώ ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα Βουλευτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων αποκάλεσε τους δημοσιογράφους «πόρνες», είχαν άλλωστε προηγηθεί ανάλογα βαρείς χαρακτηρισμοί από δυο εκπροσώπους του κινήματος των Πέντε Αστέρων, οι οποίοι δημοσίευσαν σοβαρές προσβολές εναντίον δημοσιογράφων στις επίσημες σελίδες τους στο Facebook.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) μαζί με την Ιταλική Ένωση Federazione Nazionale della Stampa Italiana (FNSI), διοργανώνουν διαμαρτυρία σήμερα, με το hashtag #GiùLeManiDallInformazione (Κάτω τα χέρια από την Ενημέρωση).

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Μάιο καταφέρεται εναντίον του Τύπου, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο απείλησε τις εφημερίδες ότι «μολύνουν τη συζήτηση», και τόνισε μάλιστα ότι μπορεί να αποσύρει από αυτές τις διαφημίσεις εταιρειών του δημοσίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα