bpbg
bpbg

“Οι κάλπες θα δικαιώσουν το Ποτάμι”

Αισιόδοξος για τη δυναμική παρουσία του Ποταμιού στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6, τονίζοντας ότι ο κόσμος αναγνωρίζει ότι το Ποτάμι είναι “παρών” με σωστές προτάσεις και ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στις κάλπες.

Ερωτηθείς σχετικά με τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που τείνουν να πάρουν οι ευρωεκλογές, με επιλογή της κυβέρνησης και της ΝΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως αυτό υποβιβάζει την εκλογική διαδικασία και αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή λογική. «Προφανώς το κάθε κόμμα θα μετρήσει κέρδη και απώλειες», είπε «αλλά στις ευρωεκλογές ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ικανούς ανθρώπους για να διαχειριστούν πολύ σοβαρά θέματα».

Απαντώντας σε ερώτημα για την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και καταργεί το ασυμβίβαστο του Ευρωβουλευτή με τον Βουλευτή, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «φτηνά παιχνίδια της μικροπολιτικής και όχι της πολιτικής». Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Καλό είναι να αλλάζουμε τα πράγματα σε νεκρό χρόνο, πριν αρχίσει το ματς».

* Για τον Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση είπε: Το κείμενο που έδωσε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος Μακρόν με τον τίτλο “Ευρωπαϊκή Αναγέννηση” εμπεριέχει τουλάχιστον 13 προτάσεις, από τους μετανάστες μέχρι την αστυνομία συνόρων και τα αγροτικά προϊόντα, που έχει κάνει και το Ποτάμι στην ελληνική κοινωνία. Οι προτάσεις μας συμπίπτουν, άρα δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην κοιτάμε σοβαρά προς την πλευρά του προέδρου Μακρόν και της ατζέντας του στην Ευρώπη. Από την άλλη βλέπουμε και ποιοι είναι οι αντίπαλοι. Η αριστερά, κάποιοι που έχουν φοβικές απόψεις για την Ευρώπη, και οι δεξιοί που περιέχουν και εθνικιστές, ανθρώπους που φοβούνται ουσιαστικά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και μιλούν για νέα σύνορα”.

* Για την αντιγραφή των ιδεών του Ποταμιού και τη μεταγραφή βουλευτών και στελεχών σε άλλα κόμματα: “Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να μας αντιγράφουν τις θέσεις. Πολλά πράγματα που έχει πει το Ποτάμι τα άκουσαν στη Ν.Δ., κάποια άλλα για τα δικαιώματα τα κοιτούν στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ. Τα στελέχη έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν, να αλλάξουν απόψεις. Με τους βουλευτές έχω ένα πρόβλημα γιατί το θεωρώ αντιδημοκρατικό. Ένας βουλευτής που εκλέγεται με μία σημαία, με ένα πρόγραμμα, με μία θέση, δεν μπορεί στη διάρκεια της ίδιας κοινοβουλευτικής περιόδου να βγαίνει και να λέει άλλα πράγματα”.

* Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Η δικαίωση του Ποταμιού να στηρίξει τη χώρα σε μία δύσκολη εποχή έχει έρθει από δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι η Ρωσία που ήταν η πρώτη χώρα που είχε αναγνωρίσει αυτή τη χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», τώρα με ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι από εδώ και πέρα αναγνωρίζεται ως «Βόρεια Μακεδονία» και δεν υπάρχει «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό δεν είναι κέρδος για μας; Το δεύτερο είναι ότι η σχέση μας με το ΝΑΤΟ μετά την καθοριστικής σημασίας ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή έχει μια καινούργια “περπατησιά”, η οποία θα είναι προς όφελός μας στο Αιγαίο. Το Ποτάμι δεν είναι μία αντιαμερικανική δύναμη. Δεν είναι έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία αγκαζέ με τον κ. Σκουρλέτη, και φοβάμαι αύριο και με τον κ. Γεωργιάδη, να φωνάζουν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

* Για τις «γέφυρες» του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είμαι με τις γέφυρες. Η ψήφος μας για τη Βόρεια Μακεδονία δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σημαίνει ότι επειδή σε αυτό το πράγμα πήγαμε μαζί, θα πηγαίνουμε μαζί από εδώ και πέρα. Γι’ αυτό δεν είμαι με τις γέφυρες, γιατί αποσιωπούν ένα μεγάλο κομμάτι της πραγματικής πολιτικής”.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης