“Όποιος πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο, δεν θα μπαίνει μέσα”

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε η Νίκη Κεραμέως και έστειλε προειδοποιήσεις εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

“Η μάσκα είναι αδιαπραγμάτευστα υποχρεωτική. Όποιος πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο, δεν θα μπαίνει μέσα” δήλωσε η υπουργός Παιδείας.
Για τη λειτουργία των κυκλικείων η κ. Κεραμέως είπε ότι θα γίνει με συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα.

Από δύο υφασμάτινες μάσκες θα δίνονται σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό -και όχι τρεις ή τέσσερις, όπως γνωρίζαμε έως σήμερα-είπε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στο Open, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε για τις περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στην τάξη ότι οι κανόνες θα ισχύσουν για όλους.

Ως προς τα μέτρα προστασίας εντός των σχολικών κτηρίων, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη και ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει πιστά όλα τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες.

Η υφυπουργός τόνισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι σημαντική και ότι γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί η κανονικότητα στις σχολικές συνθήκες ενώ μέχρι στιγμής η ημερομηνία έναρξης των σχολείων είναι η 7η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα