“Οριακή η κατάσταση στη Μόρια – Δεν μιλάμε όμως για κολαστήριο”

Αντίθετος με τον όρο “κολαστήριο” που δίνουν πολλά διεθνή ΜΜΕ στο καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια  για να περιγράψουν  τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των όσων ζουν εκεί, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ.Παπαθεοδώρου ο  Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναγνώρισε ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι οριακή ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε για κολαστήριο.

«Επιμένετε στην επικοινωνιακή λέξη “κολαστήριο” της Μόριας. Αν πήγατε εκεί δεν έχετε αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλιώς δεν θα μιλάγατε για κολαστήριο για ένα χώρο που είναι όλοι εμβολιασμένοι, που προσφέρονται στα παιδιά υπηρεσίες εκπαίδευσης και έχει σχολή εκμάθησης μουσικών οργάνων. Εγώ λέω ότι είναι μια οριακή και δύσκολη κατάσταση που έχει να κάνει με τις ροές», τόνισε χαρακτηριστικά .

Πρόσθεσε δε, ότι από τη Μυτιλήνη έχουν ήδη μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα 12.000 άτομα κι έχουν γίνει άλλες 500 επιστροφές, ενώ ήδη αναζητούνται χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα μέσω του ΔΟΜ.

Διαβάστε επίσης