“Όσοι αντιδρούν στην αποφυλάκισή μου να μάθουν νομικό πολιτισμό”

Nα βγει οριστικά από την φυλακή μετά από 16 χρόνια και έχοντας καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια ζητά ο Σάββας Ξηρός. Ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» για την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει και σχολίασε τις αντιδράσεις  σχετικά με το ενδεχόμενο της αποφυλάκισής του.

«Προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό» είπε ο Σάββας Ξηρός.

Όπως ανέφερε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη, έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».

“Πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα”

Ο Σάββας Ξηρός, όπως λέει δεν είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα γίνει δεκτή η αίτησή του.

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε.

«Αν μου πουν να βγω με βραχιολάκι, δεν θα βγω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός.

Για την ζωή στο κελί, ανέφερε ότι έχει τον μεγάλο αδερφό του εκεί και τον βοηθά.Παράλληλα ο Σάββας Ξηρός, χαρακτήρισε «ανθρωποφαγία», την αντιμετώπιση που είχε αυτός και η οικογένειά του το 2002 από τα Μέσα Ενημέρωσης.

“Θα πάω στο χωριό”

Σχετικά με το τι θα κάνει εάν βγει από την φυλακή, ανέφερε: «Η ζωή είναι μπροστά και η επιβίωση είναι μπροστά. Αν βγω, θα πάω στο χωριό».

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Αν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός φορέας αξιόπιστος, θα πάμε στον γκρεμό», σχολίασε.

Για το αν δικαιολογεί την χρήση βίας ως αντίδραση, είπε: «όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η βία προπορεύεται της βούλησης του ανθρώπου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα