“Ούτε η Γέφυρα δεν σώζει τον Τσίπρα”

“Ο στεναγμός του κ. Τσίπρα προ της ήττας του ακούγεται παντού. Ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι ο δρόμος οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας του και στην πολιτική απομόνωσή του. Η ανακοίνωση της διακήρυξης από τη «Γέφυρα» επιχειρείται να αποτελέσει σωσίβιο για τον κ. Τσίπρα”. Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε η Φώφη Γεννηματά σε ερώτηση που της υποβλήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ 3 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ όπως αναφέρουν οι συνεργάτες της δεν ασχολείται με την κίνηση “Γε΄φυρα” που έχουν συστήσει στελέχη της Κεντροαριστεράς με στόχο την συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ και τα οποία το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσίασαν την διακήρυξη τους, αλλά δίχως την παρουσία κόσμου, παρά μόνο υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου της Βουλής, αλλά και του γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος.

Μάλιστα η κα Γεννηματά τόνισε ακόμη: Έχει έρθει η στιγμή της κρίσης του κ. Τσίπρα για τα έργα και τις ημέρες του. Θα κριθεί για τα όσα έπραξε ως Πρωθυπουργός, όχι για τις μεγαλοστομίες που υποσχέθηκε ούτε για τις προσδοκίες που δημιούργησε, αλλά δυστυχώς για τις συνέπειες της πολιτικής του στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη”.

Μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής η κ. Γεννηματά υποστήριξε: “Το ΚΙΝΑΛ είναι κόμμα βάσης, που δημιουργήθηκε από τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν για την εκλογή του Προέδρου το Νοέμβριο του 2017. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το Ποτάμι και από τη ΔΗΜ.ΑΡ. εξακολουθεί να δίνει τη μάχη μέσα στο ΚΙΝΑΛ, παρά τις επίσημες αποχωρήσεις των κομμάτων και των αρχηγών τους. Τα κόμματα οφείλουν να προχωρούν με σεβασμό στις αποφάσεις των πλειοψηφιών. Διαφορετικά δεν είναι κόμματα, είναι φιλολογικό όμιλος. Και το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι φιλολογικός όμιλος. Είναι κόμμα”.

Η συμφωνία των Πρεσπών

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το δημοσίευμα του BBC η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε: “Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε αυτό καθεαυτό το ρεπορτάζ, αλλά η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ανοίγει δυστυχώς νέους λογαριασμούς. Λίγες ημέρες μετά την Κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άρχισαν τα όργανα. Κι αυτό γιατί δεν είχαμε έντιμη Συμφωνία. Ούτε καν erga omnes. Η Συμφωνία των Πρεσπών κρατά ζωντανή τη φλόγα του αλυτρωτισμού.

Εντός Ελλάδος και ελληνικού Κοινοβουλίου οι πρόθυμοι των Πρεσπών έσπευσαν να ανταλλάξουν τις πατριωτικές θέσεις τους με μια θέση κάτω από τη στέγη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυβέρνηση εξ αρχής ήταν αποφασισμένη να «κλείσει» αυτή τη Συμφωνία για τους δικούς της λόγους, με οποιοδήποτε περιεχόμενο και γι’ αυτό άλλωστε αρνήθηκε το διάλογο. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Παπανδρέου εντόπισε τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και μιλούσε για την ανάγκη βελτίωσής της. Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και το έχει αποδείξει στην πράξη”.

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και στρατηγική. Είναι απόφαση του Συνεδρίου και απόφαση προσωπική δική μου. Αντιθέτως έχω δεχθεί επικρίσεις ότι τηρώ ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Ο άξονας, πάνω στον οποίο κινούμαστε είναι το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ», γιατί αυτό μας ενδιαφέρει είναι να βελτιώσουμε τη ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας, που υποφέρει σε κάθε επίπεδο. Θέλουμε να μας δώσει δύναμη ο ελληνικός λαός, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πραγματικά προοδευτικό πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί για τις πολιτικές που εφάρμοσε. Η Ν.Δ. ευθύνεται για την περίοδο 2004-2009 και δεν μπορεί να είναι η λύση για τη χώρα. Χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες της Δεξιάς για το σημείο, στο οποίο έχει φτάσει η χώρα. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρείται από την Καραμανλική Δεξιά, για να κυβερνήσει”.

Τα κόκκινα δάνεια

Τέλος αναφερόμενη στα κόκκινα δάνεια και στις νέες ρυθμίσεις που σπεύδει να υιοθετήσει και νομοθετήσει η κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά υποστήριξε: “Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε καταθέσει διάταξη νόμου, που περιλαμβάνει ξεκάθαρη προστασίας της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. Αυτό που φέρνει ο κ. Τσίπρας είναι ακόμη μία κοροϊδία: καταργεί την προστασία του Νόμου ΠΑΣΟΚ-Κατσέλη και εισάγει προϋποθέσεις με πάρα πολλούς κόφτες ακόμη και για τις ευπαθείς ομάδες”.

 

Διαβάστε επίσης