“Παγώνουν” οι Έλληνες – Το 26% δεν μπορεί να ζεστάνει το σπίτι τους

Τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει η Eurostat αφού σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το 26% των Ελλήνων δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Η χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πίσω από την πρώτη  Βουλγαρία (37%) και τη δεύτερη Λιθδεουανία (29%) ενώ ακολουθούν Κύπρος (23%) και Πορτογαλία (20%).

Συγκεκριμένα, το 2017, το 8% του πληθυσμού της ΕΕ δήλωσε σε μια πανευρωπαϊκή έρευνα ότι δεν είχαν την πολυτέλεια να θερμαίνουν επαρκώς το σπίτι τους. Το μερίδιο αυτό έφτασε στο ανώτατο επίπεδο το 2012 (11%) και μειώθηκε σταδιακά τα επόμενα χρόνια, ανέφερε η Eurostat.

Η κατάσταση στα κράτη μέλη της ΕΕ ποικίλλει. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία (37%), η δεύτερη υψηλότερη ήταν η Λιθουανία (29%), ακολουθούμενη από την Ελλάδα (26%), την Κύπρο (23%) και την Πορτογαλία (20%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια (σχεδόν δύο τοις εκατό) καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Αυστρία, ανέφερε η Eurostat.

Διαβάστε επίσης