“Παιχνίδια… φαντασμάτων οι αγώνες χωρίς κόσμο”

Σε δηλώσεις που έκανε ο μέσος του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του στην Τούμπα και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα.

Παράλληλα, μίλησε για το πως είναι τα γήπεδα στην Ελλάδα χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες….

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μέχρι τώρα πορεία του: “Είναι πολύ ωραίο που από την αρχή πήρα παιχνίδια. Μιλάει από μόνο του το γεγονός πως έχω παίξει σε 38 ματς. Αυτό δείχνει ότι έχω παίξει καλά. Έχω βασικό ρόλο στον ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που κατάφερα”.

Για την προσαρμογή του: “Όλα πήγαν καλά. Το πλεονέκτημά μου είναι ότι μπορώ να μιλήσω καλά αγγλικά. Ο πρώτος προπονητής που ήταν στην ομάδα μιλούσε μόνο στα αγγλικά, οπότε η επικοινωνία ήταν εύκολη για μένα. Τα ελληνικά είναι μία δύσκολη γλώσσα. Ο τωρινός προπονητής μιλάει κυρίως ελληνικά στα αποδυτήρια. Καταλαβαίνεις κάποιες λέξεις, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να μάθεις τη γλώσσα. Υπάρχουν οι προπονήσεις, τα online μαθήματα και φυσικά ο γιος μου, οπότε μένει λίγος χρόνος. Ο σύλλογος είναι καλά οργανωμένος. Έχω πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν, στην εύρεση του σπιτιού, αυτοκινήτων και ούτω καθεξής. Λειτούργησε πολύ καλά”.

Για το αν τον αναγνωρίζουν στο δρόμο: “Σε σύγκριση με τη Βιέννη, εδώ σε πλησιάζουν πολύ περισσότερο. Οι Έλληνες είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Η Βιέννη είναι σίγουρα πιο ανώνυμη, ας το θέσουμε έτσι”.

Για το αν επιτρέπονται οι οπαδοί στα ελληνικά γήπεδα: “Όχι. Υπάρχουν παιχνίδια… φαντασμάτων. Όλη η Ελλάδα είναι κλειδωμένη. Το εμπόριο είναι κλειστό, η εστίαση είναι κλειστή. Τα μέτρα για τον ιό είναι πολύ πιο αυστηρά απ’ ότι στην Αυστρία”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα