“Πάρτε τον Λοβέρδο, ανανεώστε μου τη θητεία”

Την Πέμπτη αποφασίζει το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και την κυβέρνηση να "ψηφίζουν" τη νυν προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Μεθαύριο Πέμπτη αποφασίζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για το αν θα ανανεωθεί η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ως προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ή θα επιλεγεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Τζώνης.

Πάντως στην μάχη της Πέμπτης η Ελένη Τουλουπάκη εισέρχεται με ισχυρές πλάτες. Αφενός μεν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της έχουν ταχθεί η ηγεσία του Αρείου Πάγου, δηλαδή ο Βασίλειος Πέππας (πρόεδρος Αρείου Πάγου) και η Ξένη Δημητρίου (εισαγγελέας Αρείου Πάγου), αφετέρου δε η εισήγηση του αρεοπαγίτη Πέτρου Σαλίχου προς το 11μελες Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είναι θετική για την κ. Τουλουπάκη.

Ανταγωνιστής της σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Χαράλαμπος Τζώνης, ο εισαγγελέας που έφερε εις πέρας την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ, ο οποίος δεν έχει ισχυρές πλάτες, αλλά εξαιρετική νομική κατάρτιση, κάτι που του το αναγνωρίζουν όλοι.

Βέβαια η κ. Τουλουπάκη εκτός όλων των άλλων έχει και τις “ευλογίες” του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης. Κι αυτό διότι ως φαίνεται η κ. Τουλουπάκη αντιλαμβάνεται τα θέλω του Μαξίμου. Έτσι κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία για σοβαρά πολιτικά ζητήματα η κ. Τουλουπάκη προσφέρει οδό διαφυγής. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε ότι μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου 2018 ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 10 πολιτικών που εμπλέκονταν στο δήθεν σκάνδαλο του αιώνα κατά τη ρήση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Πότε ανακοινώθηκαν; Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου του 2018, μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο. Το δε εντυπωσιακό είναι ότι στον φάκελο που πήγε στην Βουλή, αναφερόταν πως την ώρα του συλλαλητηρίου η κ. Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της έπαιρναν κατάθεση από ένα εκ των μαρτύρων.

Και τώρα που ξαφνικά μία άλλη συνεργάτιδα του κ. Παπαγγελόπουλου η κ. Ξεπαπαδέα εμπλέκεται στις παράκτιες εταιρείες του Κύπριου δικηγόρου και συχνού επισκέπτη του Μαξίμου, του Αρτέμη Αρτεμίου, σύμφωνα με δημοσίευμα την Κυριακή 7 Απριλίου. ΚΙ αίφνης μία ημέρα μετά, την Δευτέρα 8 Απριλίου ανακοινώθηκε το πόρισμα όπου στοχοποιεί τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ κρατά σε ομηρία άλλους πέντε πολιτικούς μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι ο  μόνος πολιτικός που έχει μηνύσει την κ. Τουλουπάκη.

Προφανώς τις ημέρες που θα περάσει την πόρτα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Μανώλης Πετσίτης και η πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Άννα Ζαΐρη είναι πολύ πιθανό να μάθουμε και για πιθανή δίωξη κι άλλου πρώην υπουργού, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η “κυβερνητική” εφημερίδα Documento, την οποία χρησιμοποιεί ως άτυπο γραφείο Τύπου της η Προϊσταμένης της  Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Προ ημερών η “Α” αποκάλυψε ότι η κ. Τουλουπάκη διαπραγματευόταν την παραμονή της και ως φαίνεται το πιθανότερο είναι ότι το παζάρι της δίνει το δικαίωμα για μία νέα θητεία. Κι αυτό διότι στην μάχη της Πέμπτης κατεβαίνει πάνοπλη (εισηγήσεις από ανώτατους δικαστικούς και κυβερνητική επιθυμία). Εκτός εάν υπάρξει κάποια έκπληξη και το 11μελες Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίσει ότι η νομική κατάρτιση του κ. Τζώνη είναι πολύ πιο συμφέρουσα για της δικαιοσύνη από τα yes men της κ. Τουλουπάκη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης