“Πειραματικό εργαστήρι ανερμάτιστων πολιτικών”, αναφέρει ο Γρηγοράκος για τις αλλαγές στην Παιδεία

“Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει μετατραπεί σε ένα Πειραματικό Εργαστήρι. Οι ανερμάτιστες πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν συστατικό στοιχείο αυτοσχεδιασμών στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης”, αναφέρει σε σχόλιο του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής. Ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενος στις αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου στο Γενικό Λύκειο σε σχέση με τα εξεταζόμενα μαθήματα και τον τρόπο εξέτασης.

Στην ανακοίνωση του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστηρίζει πως το υπουργείο Παιδείας με ισχυρή δόση λαϊκισμού εξαγγέλλει αποσπασματικές, αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες αλλαγές. “Αντί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα μεγάλα προβλήματα της πρωτοφανούς υστέρησης που εμφανίζει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, καταφεύγει σε ενέργειες χωρίς στοιχειώδη συνοχή”, υποστηρίζει.

Ο κ. Γρηγοράκος στη συνέχεια τονίζει: “Μοναδικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να εμφυσήσει περαιτέρω στην Παιδεία λογικές ήσσονος προσπάθειας. Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές που δρομολογεί εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιστρατεύονται τη ζωτική ανάγκη αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αδιαφορώντας για τη συσσώρευση των αδιεξόδων.

Οι μεγάλες τομές που απαιτούνται στον χώρο της Παιδείας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από εκείνες τις δυνάμεις που βρίθουν ιδεοληπτικών εμμονών και αγκυλώσεων και είναι επιρρεπείς στις λαϊκίστικες συνταγές. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πειραματίζονται, χωρίς στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα”.

Διαβάστε επίσης