“Πετάει” για Κύπρο ο Δένδιας

Αναστασιάδη και Χριστουδουλίδη θα δει ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. προκειμένου να συντονίσουν τη στάση Ελλάδας και Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στην Λευκωσία μεταβαίνει αύριο Παρασκευή (4/12), ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης τις εξελίξεις στην περιοχή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον ομόλογό του Κύπριο ΥΠ.ΕΞ., Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν  μεταξύ άλλων στον συντονισμό της στάσης Ελλάδας και Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμη, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από τη Λευκωσία όπου θα βρίσκεται, στην 27η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Οι εργασίες της Συνόδου θα εστιασθούν στην προώθηση του διαλόγου για θέματα ασφαλείας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή των χωρών-μελών του Οργανισμού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα