“Πόρτα” της Βρετανίας στον ελληνικό τουρισμό – Ξανά εκτός «πράσινης λίστας» τα ελληνικά νησιά

Υποβίβασαν κατηγορία και την Πορτογαλία στην οποία είχαν κάνει αρκετές κρατήσεις Βρετανοί τουρίστες

Αυτό που μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (3/6) ήταν μια κακή για τον ελληνικό τουρισμό πιθανότητα έγινε τελικά μια αρνητική πραγματικότητα καθώς τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόσθεσε νέες χώρες στην “πράσινη” λίστα του με αποτέλεσμα η Ελλα΄δα να μένει ξανα εκτός νυμφώνος και αναμένει πλέον την επόεμνη επικαιροποίηση.

Ειδικότερα οι αρμόδιες βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιουνίουδια στόματος του Βρετανού υπουργού Μεταφορών ότι τα ελληνικά νησία δεν κατατάσοσνται για την ώρα στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα, ενώ ταυτόχρονα “έπεσε¨κατηγορία και η Πορτογαλία, μια χώρα ππου αρκετοί Βρετανοί είχαν σπεύσει να κάνουν κρταήσεις δεδομένου ότι η χώρα της Ιβηρικής ήταν μέχρι σήμερα στη λευκή υγειονομικ΄ή Βίβλο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θυμίζεται ότι βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων ππυ έχουν υιοθετηθεί στο “Νησί” οι Βρετανοί ππυ θα ταξιδέξουν σε “κόκκινους” -κατά τη βρετανική κυβέρνηση- τουριστικούς προορισμούς υποχρεούνται στην επιστροφή τους να τεθούν σε καραντίνα. Αντιθετα όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από τις χώρες της “πράσινης λίστας” δεν απαιτείται να μπουν σε καραντίνα. θα πρέπει ωστόσο να διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρησή τους για το Ηνωμένο Βασίλειο και να κάνουν PCR τεστ εντός δύο ημερών μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφασίζει σε ποια κατηγορία -πράσινη, πορτοκαλί ή κόκκινη- θα τοποθετήσει κάθε χώρα έπειτα από τις σχετικές εισηγήσεις του Κοινού Κέντρου Βιοασφάλειας (JBC). Ο εν λόγω οργανισμός υπολογίζει μία εκτίμηση κινδύνου αξιολογώντας παράγοντες όπως ο κίνδυνος μετάδοσης παραλλαγών της Covid, τα ποσοστά δοκιμών και οι αναλογίες θετικών περιπτώσεων καθώς και η δυνατότητα γονιδιωματικής αλληλούχησης.

Στη συνέχεια, οι υπουργοί λαμβάνουν μια απόφαση βάσει αυτής της εκτίμησης κινδύνου μαζί με άλλα ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Οι λίστες ενημερώνονται κάθε τρεις εβδομάδες με βάση τη συνεχή παρακολούθηση των δεδομένων. Σήμερα είναι η πρώτη ενημέρωση από την πρώτη ανακοίνωση των λιστών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα